Hur man tar bort vita saltet fläckar på svart bil Mattor

April 24

Hur man tar bort vita saltet fläckar på svart bil Mattor


Ugly vita ränder och fläckar på svart bil mattor är en potentiellt skadlig bieffekt av hårt vinterväder i många delar av landet. För att bekämpa snö och is, kommuner och husägare strö salt på vägar, uppfarter och trottoarer. Saltet kan främja säkerheten vid körning och promenader, men det är lätt plockas upp av skor och överfördes till bil mattor. Om de ignoreras, kommer magnesium och kalciumklorid i salt försvagas och skada mattan fibrer. Men dyra mattan schampo eller resor till auto detailer är inte nödvändigt när enkel och billig hem underhåll används.

Instruktioner

1 Ta bort eventuella golvmattorna från kupén och lägg dem på en plan yta. Kraftfullt borsta mattor och mattor, om bilen är matta, med hjälp av en torr skurborste eller vispa kvast för att lossa torkade salt. Noggrant dammsuga mattorna och bilen mattor.

2 Fyll en tom sprayflaska med lika delar varmt vatten och vit vinäger och spraya färgade områden, noga med att inte över-mätta mattan. Låt lösningen att stanna kvar på mattan under 3 till 5 minuter.

3 Vik en torr handduk och fast blot upp de våta fläckar utan att gnugga mattan. Suga upp så mycket fukt som möjligt, med så många handdukar som behövs. Upprepa proceduren om det behövs.

Tips

  • Håll en hårtork uppsättning på hög värme ca 3 fot över bil mattor i flera minuter för att påskynda torkningen.
  • Blötlägg inte mattan vid sprutning; mögel och mjöldagg utvecklas snabbt i fuktig mattor.