Hur man utför en kompressionstest på motorn i en Hyundai Sonata

November 4

Hyundai Sonata levereras med antingen en 4-cylindrig eller V6-motor under huven. När det motorn går dåligt, kan en enkel kompressions test som du vet vad som är fel utan att riva isär motorn. Några vanliga problem diagnostiserade genom att utföra en kompressionstest är slitna ventiler, kolvar och ringar.

Instruktioner

1 Börja med att värma upp motorn i Hyundai Sonata, eftersom utföra ett kompressionstest på en kall motor ger felaktiga resultat. Se till att batteriet är i god form också, så att det kommer att kunna snurra motorn flera gånger.

2 Stäng av motorn och inaktivera tändsystem för att undvika elektriska stötar under testet. Ta bort alla fyra tändstift från motorn. Om Hyundai Sonata innehåller en V6-motor, kommer det att finnas sex tändstift.

3 Placera kompressionsprovare i en av tändstiftshålen och vev startapparaten. Rotera motorn bygger kompression i denna cylinder. Anteckna kompressionsnumret för att cylinder och sedan göra samma sak för resten av cylindrarna, hålla reda på testresultaten.

4 Utvärdera kompressionstestresultaten. Siffror bör falla inom 15 PSI av de rekommenderade tillverkarens specifikationer. För en Hyundai Sonata med en 4-cylindrig motor, är den idealiska kompressions nummer 10,5: 1. Om den har en V6-motor, bör antalet vara 10,4: 1.

5 Jämföra kompressions nummer till varandra. Skillnaden bör inte vara mer än 10 PSI. Testa varje cylinder som har en låg avläsning genom att tillsätta en liten mängd motorolja till cylindern och utför testet igen. Om antalet ökar, slitna cylinderväggar eller kolvringar är närvarande. Om numret förblir densamma, har cylindern slitna ventiler eller ventilsäten i stället.

Tips

  • Dessa kompressionsförhållanden är för 2006 eller nyare modeller av Hyundai Sonata. För äldre modeller, kontrollera fordonets manual för lämplig kompressionsförhållandet.