Hur man byter en Chevy 1500 Generator

June 28

Oavsett vilken Chevrolet 1500 lastbil du kör, är generatorn en integrerad del av det elektriska systemet. Eftersom generatorn som håller batteriet laddat och strömmen som flyter genom de olika elektriska system i trucken, är det lätt att lägga märke till när generatorn börjar att gå dåligt. Det första tecknet är ett batteri som slutar laddas. När du har fastställt att generatorn behöver bytas, måste du ta bort det gamla och installera en ny för att hålla batteriet laddat och din 1500 på vägen.

Instruktioner

1 Parkera din Chevy 1500 i en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Stäng av motorn och låt den svalna innan du öppnar huven på lastbilen. Leta efter serpentin bältet diagram på motorhuven på en lastbil eller på kylarhöljet locket. Använd bilden för att lokalisera spännarremskivan som du kommer att behöva släppa för att glida bältet bort av generatorn före borttagning. Koppla bort batterikablarna med en tång och ställa dem åt sidan.

2 Hitta spännarremskivan längs banan av serpentin bandet och placera en sockel över änden av bulten som sticker ut från sidan av skivan. Fäst spärr till uttaget och belåning i den riktning som anges på bältet diagram över din 1500 lastbil. Vänta remskivan till fullo frigöra och skjut remmen från spännarremskivan med platt skruvmejsel. Släpp spännaren och skjut ormliknande bältet bort av generatorn remskiva.

3 Koppla loss kabelstammen på generatorn med platt skruvmejsel och ta bort alla kablar som går till generatorn. Använd spärr och uttag för att lossa och ta bort bultarna som håller generatorn på plats. Ta bort generatorn.

4 Vända processen att installera den nya generatorn. Placera den nya generatorn på plats och trä monteringsbultarna på plats. Dra åt dem med uttaget och ersätta alla ledningar till generatorn. Skjut ormliknande bältet över änden av remskivan på generatorn, och justera spännarremskivan som tidigare. Skjut ormliknande bältet över spännarremskivan med skruvmejseln och långsamt låta den komma tillbaka på plats. Ta bort dina verktyg, ansluter batterikablarna och starta bilen.

Tips

  • Det finns ett antal 1500 fordon på vägen, och din Chevy 1500 kan ha en helt annan generator än andra versioner. Kontrollera med din lokala bildelar återförsäljare för generatorn du behöver, eller hänvisa till bruksanvisningen.
  • Processen för att lossa ormliknande bältet är densamma i alla 1500 lastbilar, även om den exakta storleken på sockeln och riktningen spänn måste vändas för att lossa / dra varierar beroende på 1500 i fråga. Se diagrammet i bilen för de exakta detaljerna.