Elektrisk Trailer Brake Problem

February 14

Elektrisk Trailer Brake Problem


Körning med släpvagn vid motorvägshastigheter är i sig farligt på många nivåer; trailer gungning, vind, dåliga vägar och nödstopp ökar risken för en allvarlig olycka. Dra små verktyg typ trailers är inte så riskabelt som deras vikt är vanligtvis under 1000 pounds. Men när trailern du bogsering tips skalorna på 1500 eller mer, statliga och federala lagen kräver släp enheten vara utrustade med bromsar.

Varför du behöver Trailer Bromsar

Om du drar en tung släpvagn utan bromsar du har liten kontroll över den släpvagn, speciellt när fallande branta lutningar eller under nödstopp. Ingenting är mer skrämmande än att köra ner en bergig klass med en 3000-lb. släpvagn följer dig som inte har arbets bromsar. Du har plötsligt bromsa för trafik framåt, och du känner din släpvagn gungande våldsamt, dra din bogsera fordon från sida till sida. Bromsning hårdare kommer bara leda till mer gungande och i slutändan en allvarlig olycka. Det enda sättet att korrigera gungning är att accelerera snabbt för att räta ut vägen för din släpvagn.

Hur Electric bromsarna fungerar

Släpvagnens bromskabelstammen ansluts till det elektriska systemet i dragfordonet vid dragpunkten, stötfångaren. Detta femgradig plugg tjänar många funktioner: varselljus, bromsljus, blinkers och aktiverar magnetbromsarna. Till skillnad från din bogsera fordonet behöver bromsarna på din släpvagn inte aktivera med hydraulisk eller bromsvätska, snarare en elektrisk laddning orsakade magneter för att engagera bromstrummor.

I Cab Brake Controller

En broms kontrollpanel rekommenderas, särskilt för stora husvagnar där extra, fingertoppskontroll är önskvärd. Regulatorn är vanligtvis monterad under förarsidan instrumentbrädan och är inom räckhåll. I denna situation av släpvagn gungning när du kör ned en brant backe, har alla föraren att göra är att tillämpa bara tillräckligt bromsning till släpvagnen genom att trycka på styrenheten, som omedelbart kommer att stoppa all gungning.

Kopplingsproblem

Elektriska bromsar som kommer med nya trailers fungerar oftast väl och med några problem, andra än smärre justeringar någonsin behövs. Men med ålder och slitage från miles av dåliga vägar och vibrationer och gnugga, kan elektriska kortslutningar uppstå. Slitpunkter selen bör inspekteras med jämna mellanrum och eventuella brott eller sprickor repareras omedelbart. Selen kontakten kan också bära ut med tiden och användning, och alla anslutande ska inspekteras visuellt för skador.

Bromstrumma Problem

Sannolikt de mest förbisedda kontrollpunkterna är bromstrummor själva. Väg- och väderförhållanden kan orsaka rost och magneterna som aktiverar bromsarna kan frysa på plats. Testa dina bromsar genom att aktivera fullt bromsstyrningen när vid stopp, sedan sakta dra framåt. Om bromsarna fungerar, kommer de att vara låst och släpet hjulen inte rulla.