Vilken typ av bil behöver jag att bogsera en båt?

April 7

Bilar bara har några funktioner. De accelererar. De långsammare. Och de vänder. Men inte varje bil kommer att göra dessa saker adekvat samtidigt som du drar en båt och trailer. I själva verket är det få bilar är tillräckliga för att säkert och effektivt bogsera en båt. De flesta är större SUV, med några få undantag i medelstora bilar som kan bogsera små båtar.

Vikt

Idealt är fordonets vikt drag tyngre än lasten det bogsering. Detta behöver inte vara fallet, men ett förhållande som gynnar en tyngre dragfordon är mycket att föredra. Om fordonet är för ljus, båten och trailern tenderar att driva runt. Det kommer att bli svårt att vända och bromsa. Tunga fordon bör också ha en fast suspension. En fastare fjädring hjälper till att hålla fordonet stabilt medan absorbera den extra vikten av båten och trailern.

Makt och Drivlina

Hästkrafter är inte viktig förutsättning för bogsering. Vridmomentet är den mest eftertraktade egenskap hos en bra dragmotor. Skillnaden mellan vridmoment och hästkrafter är ofta missförstås. Hästkrafter är ett mått på den maximala arbets en motor är i stånd att producera vid en given tidpunkt. Denna åtgärd omfattar i allmänhet höga varvtal. Vridmoment är det maximala vrid eller rationell makt en motor kan utöva. Vridmomentet är vad som behövs för att, till exempel, stannar på en kulle vid rött ljus, då Excelerate från en död stopp, samtidigt som du drar en släpvagn. Där makten utövas också frågor. Dragfordon är antingen bakhjulsdrift eller, helst, fyra hjul eller fyrhjulsdrift. Framhjulsdrift är alltför benägen att glida, speciellt med en ljusare front på grund av belastningen på en dragkrok.

bromsar

Bromsar är av avgörande betydelse. Moderna bilar har alla skivbromsar. Men, för att bogsera en båt och trailer, måste de ha tillräcklig yta och tillräckligt tryck för att stoppa en tyngre last. Dessutom måste de ha möjlighet att svalna snabbt, varma bromsar inte fungerar bra. Så måste kraftigt bearbetade bromsar svalna effektivt eller kommer de att minska när de värmer. Helst ska båtar dras på släpvagnar som har släpfordonsbromsar. Släpvagnsbromsar använder bromssignalen från bilen för att aktivera bromsarna på släpet så att bilen inte behöver ge all den bromskraft.

Bra dragfordon

Edmonds fordons webbplats rankas dragfordon. Och medan dess favoriter är lastbilar, visar det ett antal bilar, också. Nissan Armada är Edmond högst rankade bil. Också listade är Dodge Durango, Ford Expedition, Chevy Suburban, Range Rover och Chrysler Pacifica. För lätta bogsering, Edmonds ger även en nick till Hyudai Elantra och Suburu Outback, var och en med bogsering kapacitet runt 3000 pund.