Hur att rengöra en rostfritt avgassystem

April 27

Hur att rengöra en rostfritt avgassystem


Även om rostfritt stål är mycket slitstarkt, kan det börja se slitna och trötta över tiden. Rostfritt stål är relativt okänslig för korrosion, men om det är kontinuerligt utsatt för grus och smuts, kommer det så småningom att urarta. Därför är det viktigt att rengöra din rostfritt avgassystem stål från tid till annan. Överväga att rengöra din avgaser säsongs att hålla den i toppskick.

Instruktioner

1 Avfetta avgaserna genom att tvätta det med varmt vatten och diskmedel. Diskmedel fungerar bra för avfettning. Fyll en hink med varmt vatten, tillsätt tvål och swish runt med handen. Blöt en mjuk bomullstrasa och skrubba avgaser tills allt fett är borta. Skölj trasa i rent kranvatten och torka alla spår av tvål från avgaserna.

2 Blöta sandpapper i vatten under en halvtimme. Gnugga våt sandpapper på avgas med hjälp av en fram och återgående rörelse, gå med säden. Slipning avgas hjälper till att bli av med små partiklar som har blivit inbäddade i metallen över tiden. Ta din tid med det här steget, och grundligt sand hela avgassystem, med hjälp av måttligt tryck och doppa din sandpapper i vatten när det verkar bli torr.

3 Använd en torr bomullstrasa för att torka avgaserna efter slipning det med den våta sandpapper. Leta efter några tråkiga områden som kan behöva lite mer uppmärksamhet.

4 Använd en ren bomullstrasa att tillämpa metall polish. Applicera metall polska till avgas och kraftfullt gnid in den i rostfritt stål. Ju mer kraftfullt du gnuggar polska i, desto större glans kommer att bli. Förutom att hjälpa det rostfria stålet ser sitt bästa, metall polish fungerar som en barriär mellan rostfritt stål och miljöfaktorer som matt utseende och så småningom korroderar det.

5 Torka eventuellt överskott metall polish från avgaserna med en ren bomullstrasa.

Tips

  • När gnugga rostfritt stål för att rengöra eller polera det, försöka gnugga med säden i stället för i cirkelrörelser eller mot strömmen.
  • Undvik att använda rengöringsmedel som innehåller saltsyra, eftersom de kommer att skada rostfritt stål. Blekmedel är den vanligaste rengöringsprodukt som innehåller klorvätesyra.
  • Använd inte stålull, eftersom de små stålfibrer kan fastna i det rostfria stålet och så småningom rosta.