Alternativ till Teak Marine Decking

January 26

Teak har länge varit en favorit trä för båtbyggare. Det är specifikt används för trall eller utomhusgolv och andra utsatta delar av en båt, såsom en pilot hus. Teak är bra för träbearbetning, oavsett program, eftersom det är en nära korn lövträd och det är en lätt trä att skära och gör mycket noggranna lederna. Det är särskilt bra för marina applikationer på grund av dess naturligt höga olje- och gummi innehåll. Det finns emellertid naturligt trä och syntetiska alternativ till teak.

"African Teak"

Iroko och Shorea, även känd som "African teak," används ibland som alternativ till teak för marin trall och andra marina applikationer. Medan de är utmärkta skogen för att arbeta med och har egenskaper överlägsna burmesiska teak, såsom deras hårdhet, de har inte så hög oljehalt, så deras naturliga skydd mot fukt och röta är inte lika bra.

syntetisk Teak

Den högsta marina kvalitet teak har loggat över och är i mycket en bristvara. Därefter har marina trall på båtar vände sig till look-a-like teak syntetmaterial. Syntetisk teak trall för båtar är i allmänhet gjord av PVC eller liknande syntetiska kompositer. Faux teak kommer i rullar eller lakan bara två eller flera millimeter tjock. Faux teak laminat appliceras på en befintlig trägolv eller annat underlag med lim.

kork Decking

Kork decking anses miljövänlig. Även om det är en naturlig produkt som har skördats, är den gjord av bark och växer tillbaka. Kork marin trädäck är malen kork och uretan pressas till långa remsor eller plankor i olika bredder. Uretan bindemedel kan innefatta kemisk skydd ultraviolett. När den är monterad kork marina trall kan tätas med uretan eller andra tätningsmedel, är det bäst att lämna som den är installerad. Den är tillverkad för att approximera uppträdandet av teak.

Dock Plankor

Inte alla teak marina trall är på båtar. Teak var traditionellt ett populärt val för däcksplankorna på bryggor och kajer, även när det var billigare. Syntetiska teak produkter görs nu speciellt för marina trall för bryggor och andra konstruktioner marina tjänster. Detta gallergolv görs i konventionella dimensioner och skuren för tunga och groove enheten. Det är inte begränsat till marina tillämpningar, eftersom det är mycket motståndskraftig mot väder och står upp till nästan alla utomhus trall miljöer mycket väl. Modernt syntetiskt trall använder färgtillsatser. Några matcha teak noga.