Hur du ändrar en Främre blinkers Lampa på en 2005 Dodge RAM 2500

December 22

Den främre blinkerslampa på 2005 Dodge Ram 2500 ligger i strålkastare montering. Glödlampan, antal 3157A, är en bärnstensfärgad dubbla glödlampa och är tillgänglig från Dodge återförsäljare, en Biltema eller ens några varuhus. Ersättning av glödlampan kräver avlägsnandet av strålkastare montering, eftersom tillgången till lamporna är från baksidan av anordningen.

Instruktioner

1 Öppna huven på din Dodge Ram pickup och lokalisera den svarta welting som rinner ner insidan av strålkastaren. Ta bort de två plast nitar från welting med hjälp av en skruvmejsel för att bända ut dem. Avlägsna welting och ställ den åt sidan.

2 Ta bort de två fästskruvarna från insidan kanten av strålkastare montering med en socket och ratchet. Lokalisera monteringsbulten under ytterkanten av strålkastare montering. Sätt ett uttag med en förlängning för att nå bulten, sedan bifoga en spärr och vrid den moturs för att ta bort den.

3 Dra strålkastare församling framåt och leta reda på lampan och uttaget på baksidan, ytterkanten av strålkastare montering. Vrid sockeln ett kvarts varv motsols och ta bort den från baksidan av enheten. Dra den gamla glödlampan ur sockeln och kassera den.

4 Applicera en liten mängd dielektriskt fett på insidan av lamphållaren sedan driva den nya 3157A lampan i sockeln tills den helt säten. Installera uttaget i den bakre delen av strålkastare montering och vrid den medurs för att låsa den på plats. Skjut strålkastare montering tillbaka in i lastbilen och installera de tre monteringsbultarna, dra åt dem med en socket och ratchet.

5 Installera plast welting längs den inre kanten av strålkastare montering. Skjut plast nitar i hålen för att säkra den. Testa lamporna genom att vrida strålkastaren slå på och kontrollera att belysningen fungerar korrekt. Stäng huven eller flytta till andra strålkastare och upprepa processen för det motsatta glödlampa.