Felsökning en Samsung HLR4667WAX / XAA med vit & rosa horisontella linjer

April 27

Samsung HLR4667WAX / XAA Digital Light Projection TV ägare har rapporterat problem med sina uppsättningar som omfattar tunna rosa och vita linjer runt på skärmen. Även om det kan vara svårt att isolera och diagnostisera problemet utan att vara en erfaren TV-tekniker, kan du använda den rikedom av data från andra samt Samsungs resurser för att leda dig till en tillfredsställande reparation.

Instruktioner

1 Observera skärmen när du växlar från HD till icke-HD-programmering. Leta efter de vita och / eller rosa linjer visas eller försvinna som du gör. Undersök set beteende för linjerna när du växlar från källa till källa. Om problemen uppenbart på en källa och inte den andra, problemet ligger förmodligen med signalkortet.

2 Shine en ficklampa på baksidan av apparaten mot ljuset motorn. Denna enhet är direkt bakom lampan. Leta efter uppenbara tecken på damm eller andra föroreningar. Blås ut damm eller andra instängda partiklar genom ventilationsöppningen genom att använda en burk med tryckluft, hålls upprätt. Det finns ingen anledning att ta bort bakpanelen för denna operation.

3 Kontakta Samsung teknisk hotline på 800-726-7864 om allt annat misslyckas att inrätta ett servicebesök. Ta detaljerade anteckningar under inspektionsprocessen och relä dina fynd till dem.

Tips

  • Försök inte att ta isär TV om det är under någon typ av garanti. Om du gör det i nästan samtliga fall upphör garantin och det skydd den ger.