Hur hitta och använda en bil nätadapter

June 27

Bil nätadaptrar hjälpa elektroniska apparater hålla saft på långa eller korta resor. Nätadaptern pluggar från enheten i bilens cigarettändaruttag eller dedikerad adapter. Alla enheter kommer med sin egen bil nätadapter. Följ dessa steg för att hitta en adapter och använda den på rätt sätt.

Instruktioner

Hitta en bil nätadapter

1 Notera enhets tillverkare och tillverkarkoder tryckta på kroppen av anordningen. Slå upp tillverkaren på nätet och använda noterad information för att hitta enheten.

2 Hitta en lista över lämpliga tillbehör för enheten på tillverkarens webbplats. Listan bör omfatta vilken typ av bil nätadapter för enheten.

3 Beställ bilen nätadaptern från tillverkaren, eller handla på nätet för ett bättre pris. Matcha tillverkaren eller delvis koder exakt för att säkerställa att nätadaptern du väljer är kompatibel med din enhet.

4 Ta enheten till din lokala elektronikaffär och be om hjälp med att hitta en kompatibel adapter. Detta är ett bra alternativ om du känner dig mer bekväm shopping i person, eller om du inte har tid att vänta på e-postleverans.

Använd en bil nätadapter

5 Sätt den lilla manliga uttaget på adaptern till lämplig port på enheten. En bil nätadapter är utformad med en liten hane jack i ena änden av en strömkabel och en större manlig jack i andra änden av sladden.

6 Sätt i större jack i hamnen i bilen. Normalt denna port är din cigarettändare och ligger inuti bilen askfat eller precis bredvid den på din instrumentbrädan. Vissa bilar har en andra askfat och cigarettändare i baksätet. Nyare bilmodeller görs med portar som är särskilt används som strömadaptrar och inte kan fungera som cigarettändare.

7 Använda bilen nätadaptern när bilen är på eller när nyckeln vrids halvvägs så elektroniken är engagerade. Vissa europeiska modeller tillåter ström till elektronisk utrustning även när bilen är avstängd. Detta orsakar en allvarlig effektuttag på bilbatteriet och rekommenderas inte för något annat än nödsituationer.

Tips

  • Flygplan börjar tillverka flygplan med nätadapter portar är anslutna till individuella säten. Kontrollera med ditt flygbolag om tillgången på denna bekvämlighet och frågar om bilen strömadapter är kompatibel med det nya sätet design.