Hur man balanserar däck på en Acura TSX

August 28

Hur man balanserar däck på en Acura TSX


Den Acura TSX är ett mycket fint och sportig bil. Att titta på det du kanske tror att det är omöjligt att fastställa något hemma utan en ton av erfarenhet. Sanningen är att du kan göra många vanliga underhålls reparationer hemma. Ett jobb som kan tyckas svårt att göra hemma är att balansera däcken. Felaktig balans kan orsaka en massa frågor som vibrationer i ratten och däckslitage. Med bara några verktyg kan du korrigera balansen på Acura TSX rätt hemma i din uppfart. Vara beredd att spendera cirka 20 minuter per hjul för att utföra denna uppgift.

Instruktioner

1 Parkera din Acura på en plan yta och ställa i nödbromsen.

2 Sätta träblocken bakom och framför ett av hjulen du inte arbetar på ännu.

3 Palla upp däcket du vill arbeta på och placera pallbock under ramen eller axeln för extra säkerhet.

4 Ta bort muttrarna med bilen rörtång genom att vrida muttrarna motsols.

5 Ställ in din bubbla balanserare på en plan yta. Kolla in bubblan balanse att bli medveten om sin design och funktioner. Du kommer att märka hur balans har en platta på toppen som har en bubbla i den. På den sida av balanser är en manuell spak som kommer att höja hjulet så att balanser kommer att fungera.

6 Lyft däck på balans toppen och lägg den platt. Se till att bubbelpartiet av plattan ses genom centrum av hjulet. Målet är att centrera att bubbla. Tryck ned handtaget för att lyfta däcket till inställningen balans.

7 Ställ dina bandvikter i områden på däcket för att centrera bubblan. När bubblan är centrerad, ta stöd på bandet vikter och installera dem. Du kommer att installera dem på hjulet precis bakom eker området. När du har installerat vikter och bubblan är i centrum, är dina däck balanserad.

8 Montera däck och hjul tillbaka på bilen med klacken skiftnyckel. Ta bort stödfoten och sänk domkraften tillbaka.

9 Göra allt det ovanstående för varje hjul på bilen tills alla fyra däck är balanserade.

Tips

  • Användningen av din domkraft och rörtång beskrivs i din Acura bruksanvisningen.