Ford Stereo Removal Tools

November 4

Ford Stereo Removal Tools


Ford Motor Company använder en enhetlig design för stereoanläggningar i sin linje av bilar, lastbilar och stadsjeepar. Detta system gör stereo bort en förenklad uppgift ännu kräver att specialiserade verktyg användas för stereo borttagning. Annat än i syfte att utvinna den fabriksinstallerade stereo däck, finns det andra verktyg som krävs för den övergripande förfarandet att ersätta stereo i en Ford.

10 Millimeter Nyckel

Det första steget i att ta bort ett fabriksinstallerat stereo i en Ford fordon koppla bort negativa batterikabeln från batteriet. En 10 mm nyckel kan lossa bulten som håller klämman av den negativa batterikabeln på ledningen posten batteriets minuspol. Den negativa batterikabeln (även kallad jordkabel) ansluter minuspolen på bilens batteri med ram eller chassi till jord elsystemet. Ingen elektrisk komponent ska anslutas eller kopplas bort från fordonets elsystem när jordkabeln är ansluten.

Ford DIN Removal Tools

Ford fordon har fabriksinstallerade stereo som kräver Ford DIN borttagning verktyg för att extrahera dem från instrumentpanelen. Ford DIN borttagningsverktyg är två styva tråd nycklar, böjda till formen av bokstaven "U", som sätts in i DIN verktygsmottagande hål på vardera sidan av stereo ansikte. För att ta bort en Ford stereo sätter DIN demonteringsnycklarna i hålen på vardera sidan av stereon sedan dra utåt på verktyg samtidigt dra stereo från instrumentbrädan. DIN avlägsnande verktyg kan köpas på en Ford återförsäljare, en Biltema eller bilstereo butiker.

Substitute verktyg.

Om du behöver ta bort den fabriksinstallerade stereo i en Ford och du inte har en 10 mm nyckel eller Ford DIN borttagning verktyg kan du improvisera med andra instrument. I en nypa, kan de två hörnen på en tråd hängare användas som ersättning för DIN borttagning verktyg. Skär hangaren 4 inches från hörnet, på båda sidor av den vinkel, för att skapa en lämplig ersättning. För att koppla bort negativa batterikabeln från den negativa batteripolen, kan du använda en skiftnyckel eller tång för att lossa bulten på jordkabelklämma.