Så här rengör Black Chrome på min PT Cruiser

July 29

Svart krom är allt populärare. Det liknar konventionell krom men som namnet antyder, har svart krom en mörk, rökig look som kommer från dess unika plating process. Det finns några eftermarknads svart krom tillbehör tillgängliga för Chrysler PT Cruiser. Svart krom är inte mycket svårare att rengöra än konventionella kromade delar, men det finns några tips som kan göra processen enklare och mer effektiv.

Instruktioner

1 Skölj svarta krom delar på din PT Cruiser som du kommer att vara rengöring med en slang för att få bort all smuts eller skräp som kan repa ytan. Det rekommenderas också att hela bilen tvättas innan polering några kromdetaljer.

2 Tvätta kromade detaljer med milt rengöringsmedel och en ren, frotté detaljer handduk. Ett bra exempel på en milt rengöringsmedel är Simple Green som har spätts ut med tio delar vatten till en del renare. Spraya renare på de svarta krom delar och sedan torka den försiktigt med en detalj handduk. Om du rengör hjul, sedan använda en mycket mjuk borste för att skrubba mellan hjul ekrar och fördjupningar.

3 Polera ut några fina repor med hög kvalitet krom polska som mödrar, som är säker på svart krom. Applicera en liten mängd på en ren detaljer trasa och sedan försiktigt polera krom tills ren. Använd en bomullstuss på svåråtkomliga ställen.

4 Vaxa de svarta krom delar på din PT Cruiser med en hög kvalitet vax som är säkert för klarlacker. Applicera vaxet med en ren, frottéhandduk, och sedan polera den ut tills hela mängden vax återstoden är borta.

Tips

  • Använd inte kallt vatten för att skölja bort eventuella svarta krom delar eller hjul som är varm, eftersom det kan skada ytan. Låt delarna torka först i skuggan eller i garaget om de har varit i den heta solen. Använd inte någon typ av slipande rengöringsmedel eller polish på svart krom delar, eftersom det kan skada ytan också.