Vad är en detektor Chip församling för en CCD?

May 13

En laddningskopplad anordning (eller CCD) är en typ av elektronisk bildsensor som finns i många digitalkameror. CCD är halvledarkomponenter som måste hållas i en enhet för att monteras och anslutas till ett kretskort.

Funktioner

En detektor chip aggregatet innefattar den nödvändiga förpackning och anslutningar för elektrisk anslutning av CCD-anordning till en krets och för montering av CCD-enheten till ett tryckt kretskort.

Fungera

En CCD-detektor chipenhet genererar en elektrisk signal som representerar ljusnivåer som träffar ytan av chipet. Den elektriska signalen behandlas av elektroniska kretsar i en kamera (eller annan enhet) för att generera en digital bild.

Storlek

CCD-detektorer komma i olika storlekar. Storleken på CCD-detektor chipenhet är baserad på ansökan. Till exempel kan en högkvalitativ digital SLR-kamera har en större CCD-sensor än en mobiltelefon.

överväganden

En fördel med CCD-detektorchips är att de ger en konsekvent bildkvalitet över sensorn. Emellertid är en nackdel med CCD-detektorchips som deras produktion är typiskt analoga och måste konverteras till en digital signal genom att stödja elektroniska komponenter.