Hur man skickar en mobiltelefon meddelande på ett annat språk

July 18

Hur man skickar en mobiltelefon meddelande på ett annat språk


Oavsett det land där du köpte din mobiltelefon eller språk som programmerats in i det, kan du skicka en mobiltelefon meddelande på alla språk som använder det latinska alfabetet. Förutom engelska, omfattar detta olika andra språk som italienska, franska, spanska och tyska. Du behöver inte ens att ändra standardspråket i telefonen medan du gör detta. Beroende på telefonen kan det ta lite mer ansträngning till text någon på ett främmande språk, men du bör kunna göra det utan alltför stora svårigheter.

Instruktioner

1 Stänga av automatisk textning (eller T9) på telefonen om den är påslagen. Detta gäller telefoner som inte har tangentbord och istället gör du trycker varje sifferknapp en gång eller flera gånger för att få bokstäver. Prediktiva textning kommer inte att förstå ord på olika språk.

2 Skriv ut texten på det främmande språket på din mobiltelefon. Liksom textning på engelska, kommer detta att vara betydligt lättare om telefonen har ett komplett tangentbord. Var särskilt noga med att se till att du anger rätt bokstäver, som felstavade ord på ett främmande språk kan inte hoppa ut så tydligt som felstavade ord på engelska.

3 Ange specialtecken som é, eller genom att trycka på "SYM", "symbol" eller liknande knapp på telefonen eller välja "lägga till specialtecken" eller liknande alternativ som du skriver textmeddelandet. Detta kanske inte är tillgänglig på alla telefoner. Oroa dig inte om telefonen inte tillåter dig att göra detta; den person som tar emot din text kommer förmodligen att kunna förstå det, även om några bokstäver inte har accenter.

4 Skicka din text som du skulle skicka någon annan text.

Tips

  • Om du skickar din text på ett främmande språk i ett främmande land eller med en utländsk nummer till någon, måste du ange sitt telefonnummer annorlunda än en amerikansk eller kanadensisk nummer. Först in 011 i adressfältet för texten. Detta är exit kod som signalerar att texten kommer till ett annat land. Därefter anger landskoden för det nummer du är textning. Slutligen, ange numret själv.