Orsaker till en Check Engine Light

January 7

Kontrollera motorn ljus på ett fordon är en indikation på att något är fel med motorn, luftintagssystemet, avgas, eller luft-bränsleförhållande. En check-motorn ljus bör inte vara en tid att panik, men det bör definitivt vara en tid att ägna stor uppmärksamhet åt hur bilen fungerar.

Identifiering

Nästan alla moderna fordon har vad som kallas en elektronisk styrmodul, eller ECM. På grund av utsläpp kontroll regler och längtan efter bästa möjliga bränsleeffektivitet, det finns flera sensorer placerade på olika ställen i hela motorn och transmissionen för att övervaka motorns prestanda. Om något i motorn inte fungerar upp till standard, visar ECM det finns ett problem genom att tända upp kontrollen-motorn ljus.

syre~~POS=TRUNC

En av de vanligaste orsakerna till incheckningen motorn ljus att komma på är en felaktig syresensor. En syresensor är placerad mellan motorn och katalysatorn, och dess uppgift är att se till att avgaserna från motorn indikerar en effektiv förbränning. Sensorn kan antingen upptäcka ett annat problem som orsakar en obalans i detta förhållande, eller själva sensorn kan vara felaktig orsakar check-motor ljus för att komma vidare. Din mekaniker kan bestämma den exakta problemet.

gasångor

I nyare bilar finns sensorer som kan berätta när gastanken har överfylld, och de kan utlösa inchecknings motorn ljus. Överfyllning gastanken anses vara ett problem eftersom ångorna från indunstades gas som har spillts på till utsidan av tanklocket kan antändas av saker såsom cigaretter eller gnistor.

allvarliga problem

I de flesta fall en bil kan säkert drivas till en reparationsverkstad för en diagnos om inchecknings motorn tänds. Dock kommer inchecknings motorn ljus antingen vända sig till rött eller börjar blinka om problemet i motorn är allvarligt. Om en mer allvarlig indikation är kopplad med en grov motor som är igång, då är det lämpligt att dra fordonet över och ha det bogseras till ett servicecenter; Annars kan du ohjälpligt skada motorn.

Kontroll Problemet

När något utlöser en check-motorn ljus, kommer ECM lagra denna information tills den hämtas av en kvalificerad mekaniker med hjälp av en dator diagnostisk anordning. Denna tjänst är normalt tillhandahålls kostnadsfritt av någon ansedd mekaniker eller reparationsverkstad, och om det är ett försök att ta betalt för att kontrollera indikatorlampan, då är det rimligt att begära att avgiften för indikatorlampan diagnos dras av från eventuella framtida reparationsarbeten.