Hur man väljer CCTV kameralinsen

February 6

Hur man väljer CCTV kameralinsen


London har 10.000 övervakningskameror skannar staden för säkerheten. Du kanske inte har den typen av filt övervakning men om du har några slutna kameror alls, kommer du vill ha det bästa linser för din situation. Faktorer att beakta är objektivets brännvidd, CCD storlek, bländare, iris kontroll och monteringssystem.

Instruktioner

1 Bestäm hur bred en betraktningsvinkel systemet kräver. En lins brännvidd på 2,5 mm kommer att ge en bredare synfält och en längre brännvidd medan 16mm ger en smalare vy. Storleken på bildsensorn eller CCD (charge coupled device) chip i linsen kommer också att påverka synvinkeln med större chips som ger en bredare synvinkel.

2 Välja en lins med en öppning anpassad till den mängd ljus som finns tillgänglig. En större öppning kommer att samla mer ljus och detaljer i mörkare inställningar.

3 Välj en lins med en automatisk iris för utomhuskameror eller miljöer där ljuset kommer att variera. En direktdriven lins kräver att kameran har kretsar för att styra iris. En video-drive lins kan konvertera en signal från kameran för iris drift.

4 Besluta om olika avstånd som objekt i vyn måste vara i fokus. Detta kallas skärpedjup. Du kan skapa en större skärpedjup med en bredare vidvinkelobjektiv, eller med mer ljus och en stoppad ner öppning.

5 Kontrollera din kamera för att avgöra vilken av de två standardlins monteringssystem den använder. A "C" mount lins har ett avstånd av 17,5 mm mellan linsen och CCD-chipet, medan "CS" mount har ett avstånd av 12,5 mm.