Hur man ändrar en Clockspring i en 2002 Jeep Grand Cherokee

May 30

Hur man ändrar en Clockspring i en 2002 Jeep Grand Cherokee


Den clockspring ger konstant elektrisk kontakt med rattmonterade modul och tillhörande komponenter. Det är huvudansvaret matar ström från batteriet till airbagen för akuta driftsättning. Om clockspring misslyckas, påverkar det luftkudden, horn, och farthållare, om sådan finns. Som med någon del kan clockspring misslyckas på grund av ålder. Det är särskilt mottagligt på grund av den konstant rotation av ratten. Det finns två versioner av clocksprings. Om du har farthållare, behöver du tre-tråds version. Annars köper tvåtråds modell.

Instruktioner

1 Placera framhjulen rakt fram. Ta ur nyckeln ur tändningslåset.

2 Ta bort den negativa batterikabeln linda terminalen med hög kvalitet eltejp. Vänta minst två minuter innan du fortsätter med reparationer på fordonet. Reserv kondensator har en avgift för att distribuera luftkudden även efter frånkoppling av kabeln.

3 Ta bort de två krysskruvarna strax under ratten på instrumentbrädan. Ta bort panelerna placerade bakom knäet panelen. Du kommer att stöta två Phillips skruvar och två clips.

4 Använda din stjärnskruvmejsel, avlägsna de två rattmantellockskruvar.

5 Använd en hex föraren att ta bort airbagmodulen fästbultar på "10" och "2" på baksidan av ratten. luta försiktigt modulen framåt.

6 Tryck på kontakten för den gula krockkudden tråd mot modulen tills låset sprider öppen. Använd en liten spets nyfikna verktyg för att försiktigt bända kontakten från modulen medan du håller låset öppet. Koppla den svarta och vita horn tråd och skjut av dess gummihylsa.

7 Koppla den gröna tråden ligger nära ratten bulten om bilen har farthållare.

8 Bär airbagmodulen med påsen och trimma täcka pekade bort från kroppen i händelse av oavsiktlig driftsättning. Placera den i en ren och torr plats med locket uppåt.

9 Förhindra ratten från att vända när du använder en 21 eller 22 mm uttag för att ta bort fästbulten.

10 Markera ratten och axeln för återinriktning. Extrahera ratten från axeln med hjälp av en ratt avdragare.

11 Koppla fjärrbrytare stammens kontaktdon. Om du inte kan starta eller låsa upp bilen på distans, kan du bortse från detta steg.

12 Titta upp på rattstången från brädan. Koppla bort clockspring två lägre elektriska kontakter.

13 Ta bort clockspring fästskruvar och skjut upp och utanför övre rattaxeln.

Installation

14 Skjut in den nya clockspring på rattstången med låspinnen på plats. Om du tar bort låspinnen före installation, måste du utföra andra centre åtgärder innan du kan installera delen.

15 Rikta clockspring och sittplats sina tre stiften på rotornavet med de tre hålen i blinkers avbryta cam. Den avlånga stiftet tillhör på toppen av den clockspring rotorn. Rikta och sittplats för en stift och två monteringshål med motsvarande hål i kombination switch.

16 Installera de två clockspring fästskruvar.

17 Installera ratten, inklusive åtdragning av fästbulten.

18 Luta airbagmodulen på plats och åter fästa horn, krockkudden och, i förekommande fall, de farthållare kontakterna. Placera modulen på plats och dra sina bultar.

Sätt tillbaka alla paneler och åter fästa batterikabeln.

Tips

  • Ta digitala eller Polaroid bilder på varje steg för att hjälpa dig i ominstallation.
  • Ha inte bråttom. Dessa delar är känsliga och farliga.
  • Var mycket försiktig tills luftkudden är helt bort. Allvarliga skador är möjliga på grund av oavsiktlig krockkudden vecklas ut.
  • Se till att airbaglagringsutrymmet är säker. Om någon avlägsnar pulvret från en krockkudde som inte utlöses, är det dödliga.
  • En oavsiktlig krockkudden vecklas ut kan skada husdjur, barn och andra personer i närheten.
  • Undvik att placera föremål ovanpå airbagmodulen.
  • Se till att området är fritt från allt som kan falla på modulen.