Hur att överbrygga två kanal Amp till en Sub

July 17

Hur att överbrygga två kanal Amp till en Sub


Det finns många bil förstärkare ledningar metoder för att tekniker för att till fullo utnyttja en förstärkare makt. Bridging är en sådan kabeldragning taktik som används av många bilstereo entusiaster som vill skicka extra kraft från sin förstärkare till en subwoofer. Att överbrygga en förstärkare innebär att två kanaler arbetar tillsammans för att driva en högtalare eller bashögtalare. Till exempel, kan elektrikern brygga två kanaler tillsammans för att driva en subwoofer som levererar mer kraft till subwoofern än vad som skulle vara möjligt med endast en kanal av förstärkaren.

Instruktioner

1 Skär en längd av högtalarkabeln med hjälp av avbitare. Se till att högtalarkablarna är tillräckligt lång för att nå från den monterade förstärkaren till den monterade subwoofer.

2 Strip en halv tum från varje ände av högtalarkabeln. Detta avslöjar kopparledningar i högtalarkabeln.

3 Separera polerna på båda ändarna av högtalarkablarna. Lägg märke till att högtalarkabeln är uppdelad i två sidor, negativa och positiva. Dra de två polerna ungefär en halv tum från varandra på vardera änden av högtalarkabeln.

4 Crimp två Faston-kontakter till ena änden av högtalarkabeln. Dessa Faston-kontakter kommer att ansluta högtalarkabeln till terminalerna på baksidan av subwoofern.

5 Anslut Fasta anslutningar till terminalerna på baksidan av subwoofern, var noga med att matcha polerna.

6 Haka den positiva polariteten av högtalarkabeln i den positiva plug-in i kanalen ett på förstärkaren. Ansluta högtalarkabeln till förstärkaren varierar beroende på modell, så hänvisa till din förstärkare bruksanvisning om du är osäker på hur att slutföra denna process.

7 Haka fast negativ polaritet av högtalarkabeln i den negativa plug-in för kanal två på förstärkaren. Detta fullbordar bryggan.

Tips

  • Se polerna på högtalarkabeln genom att titta närmare på etiketterna på isoleringen. En del av högtalarkabeln isolering kommer att märkas "-" för negativ, och den ena sidan kommer att märkas "+" för positiv. Terminalerna på din subwoofer kommer också att märkas.