De ursprungliga färgerna i en 1943 Willys Jeep

March 10

De ursprungliga färgerna i en 1943 Willys Jeep


Den militära Jeep världskriget var ett resultat av en 1940 amerikanska regeringens begäran. Krig sprider sig över hela världen och av de 135 företag som kontaktats, endast tre faktiskt hamna göra en prototyp fyrhjulsdrivna fordon. Genom en komplicerad procedur ett fordon där och designad av Willys-Over Motors blev den officiella militära fordon, men på grund av hur brådskande situationen både Ford och Willys-Over fick kontrakt att bygga "Jeep", som det var att kallas .

Willys jeepar

Under andra världskriget, Willys-Over gjort 360.000 Jeepar för militären, medan Ford bidrog ytterligare 280.000. Willys Jeep var officiellt känd som Willys MB Jeep. En av anledningarna till Willy-Over fått byggavtalet var på grund av dess mer kraftfull motor som kom att kallas "Go-Devil". Denna motor hade fyra cylindrar, 134 cubic inches av förskjutning och högst 60 hästkrafter. Även motorn känns litet av dagens standard, när de placeras i en liten inramade utility vehicle, "Gå-Devil" fungerat mycket väl.

Färger

Tvärtemot vad många tror, ​​kom Willys MB Jeep med flera färgalternativ förutom standard olivgrå. Fortfarande, olivgrön var vanligaste färgen för de flesta jeepar, särskilt eftersom kamouflage inte kom i frekvent användning förrän efter andra världskriget. Dessutom militären använde en öken ljusbrun färg i Nordafrika och en arktisk vit i norr. Av betydelse är att jeepar används runt en Allied flygfält ofta målade i ljust orange, röd, gul eller rutiga färger, så att de kunde ses av vänliga flygplan.

andra Märkningar

Willys världskriget Jeepar hade vanligtvis en stor femuddig stjärna målad på huven. Stjärnan var omgiven av en stor cirkel. Registreringsnumret var oftast tillämpas av färg och stencil för passagerarsidan av huven, tillsammans med märker USA.