Sony 42 tums LCD-TV Felsökning

March 9

Sony är utan tvekan en av de bästa märkena av LCD-tv på marknaden idag. Bildkvaliteten, underhållning och produktivitet funktioner sätta Sony i framkant av tekniken i hemmet. Men dess LCD-tv är inte ogenomträngliga inte fungerar. Här är några enkla steg som du kan vidta för att felsöka din Sony 42-tums LCD-skärm för problem.

skydds~~POS=TRUNC

När du köper en ny Sony LCD HDTV, är lika viktigt som TV själv köpa en skyddsavtal. skyddsavtal kan spara hundratals dollar i reparationer och ger en trygghet för livet på din TV-apparat.

Ingångar, kablar och komponenter

Många gånger problem som uppstår under livet av din tv kan relateras till felaktig kablar eller komponenter. Dessa felsökningssteg kan du identifiera problemområden, diagnostisera problemet och slutligen lösa problemet.

Ta reda på om problemet är relaterat till en enda ingång på din HDTV. Detta steg kommer att hjälpa dig att isolera problemet. Om problemen upprepas över alla ingångar, så finns det ett problem med TV: n själv och det måste skickas iväg för att repareras eller bytas ut. Om problem uppstår på bara en ingång, sedan ingången, kabeln eller komponenten är fel.

Ta bort kabeln från TV: n och anslut den till en känd arbetsinsats och se om samma problem uppstår. Om problemet är löst genom att göra detta, så finns det ett problem med ingången. Om problemet dupliceras, då kabeln eller komponenten är att skylla.

Byt ut anslutningskabel med en annan. Om detta inte löser problemet, då finns det ett fel i komponenten. Kontrollera komponenter inställningen att se till att den är konfigurerad att bildskärmen korrekt. Om detta inte fungerar, kan du behöva köpa en ny komponent eller få den gamla repareras.

Andra problem

Pixlar kan fastna på en färg. Om du ser att detta händer, kan du massera pixel försiktigt för att frigöra det. Om massera pixel inte fixa det, då din TV behöver repareras.

På vissa Sony-TV, komponenten och komposit delar samma ingång. Se till att du har anslutit kablarna ordentligt och från Sony TV-menyn, ställ in ingången för att få korrekt anslutning. Om du använder en kompositkabel, se till att den gula ledningen är ansluten till den gröna ingången.

Det har också funnits klagomål om bakgrundsbelysning på TV förändras ljusstyrka slumpmässigt; Du kan åtgärda detta genom att navigera genom bildmenyn och inaktivera Advanced Contrast Enhancer.