Hur att överföra bilder från en mobiltelefon till en dator via USB

November 17

Hur att överföra bilder från en mobiltelefon till en dator via USB


Majoriteten av mobiltelefoner som säljs idag är utrustade med inbyggda kameror. Dessa kameror varierar i kvalitet från nästan värdelös för exceptionella, med dem som ingår i mer avancerade enheter ofta rival många fristående digitalkameror. Exporterar eller överföra fotografier tagna av din mobiltelefon är enkelt med en stationär dator och en USB-kabel.

Instruktioner

1 Anslut mobiltelefonen till din dator. Anslut den ena änden av USB-kabeln till din mobiltelefon, och anslut den andra änden till en ledig USB-port på datorn. Datorn bör automatiskt detektera närvaron av telefonen, och förbereda sig för korrekt kommunikation med enheten.

2 Leta reda på fotografier som du vill överföra. Från den stationära datorn, dubbelklickar du på "Den här datorn" -ikonen för att visa tillgängliga hårddiskar och anslutna enheter. Dubbelklicka på ikonen som representerar din mobiltelefon för att visa filer och mappar som lagras på enheten. Navigera till den mapp som innehåller dina foton.

3 Välj de bilder som ska överföras. Markera alla bilder som du vill överförts till din dator genom att hålla ner "Ctrl" -tangenten på datorns tangentbord, och enkelklicka på varje fil för sig. När alla nödvändiga bildfiler är markerade, klicka på "Redigera" i verktygsfältet längst upp i fönstret och välj "Klipp ut."

4 Överför bilderna. Navigera till den mapp på din dator där du vill lagra bilder du tog med din mobiltelefon. Klicka på "Redigera" i verktygsfältet längst upp i mappfönstret och välj "Klistra in". Datorn kommer omedelbart att börja flytta bilderna från telefonen till datorn.

Tips

  • Stäng inte av eller koppla din mobiltelefon under överföringen av bildfiler. Detta kan leda till korruption av filerna, vilket gör dem oanvändbara.