Hur avkoda Siffrorna på Buick bilar

November 21

Hur avkoda Siffrorna på Buick bilar


Med klassiska bilar föra $ 100.000 och upp på klassiska bilauktioner och investerare köpa upp muskel bilar som om de vore företags aktier och obligationer, blir uttrycket "nummer matchar" kastas runt en hel del. Många människor använder termen, men mycket få människor vet vad det innebär att även. När bilarna är byggda på ett löpande band, har de nummer som tilldelats olika delar av fordonet. Detta gör det möjligt för byggaren att säkerställa rätt delar installerades på rätt optioned bilen. Detta är hur du kan berätta om det Buick GS är verklig eller bara en klon av den muskel bil.

Instruktioner

1 Öppna huven. Med bilen parkerad och parkeringsbromsen, öppna huven. Detta hjälper till att hitta VIN informationen som den ofta avskärmad av den bakre kanten av huven.

2 Identifiera Vehicle Identification Number (VIN-nummer). Detta är beläget på nedre kanten av vindrutan på förarsidan. Det kommer att bli en liten metallbricka nitade på instrumentbrädan och den kommer att innehålla 17 tecken bestående av siffror och bokstäver.

3 Kopiera siffrorna. Skriv VIN-nummer på en bit anteckningsbok papper med en penna. Detta kommer att göra det lättare att kontrollera mot kodboken. Ofta är det enklast att läsa numret genom ett förstoringsglas som tecken är små och svåra att läsa.

4 Avkoda VIN. Det första tecknet anger i vilket land build. För Buick skulle det vara en 1 eller 4 anger USA. Den andra representerar tillverkaren, en 4 representerar Buick. Den tredje representerar den fordonstyp eller division för tillverkning. Den fjärde genom åttonde representerar fordonets egenskaper, såsom kroppstyp, motor, modell och serie. Den nionde är en noggrannhet kontroll verifiera de tidigare siffrorna. Noggrannheten formel redovisas närmare i den kodboken. Den tionde representerar årsmodell. Den elfte representerar monteringsfabriken. Den tolfte genom den sjuttonde representerar den sekvens i vilken fordonet rullade av det löpande bandet.

5 Kontrollera mot titeln. Jämför dina resultat mot titeln och kontrollera att beskrivningen på titeln speglar vad du har hittat genom att dechiffrera VIN. Till exempel om titeln säger att bilen är en Buick GS Skylark men VIN säger att det är en basmodell sexcylindrig Skylark coupe, du har en switchad titel och / eller en copycat klon bil inte värt pengarna av originalet.

Tips

  • Ta din kodboken (finns i någon bra bok butik eller beställas via en GM återförsäljare delar department) med dig när man tittar på ett eventuellt köp, kan spara tusentals dollar och huvudvärk. Det kan hindra dig från att köpa en felaktigt bil.
  • Försök aldrig att ändra en bil titel för att matcha vad du dechiffrerat bilen att vara. Detta är ett brott och kan bestraffas med böter och fängelse.