Hur hittar man den ESN nummer i Windows Mobile 6.1

October 27

Hur hittar man den ESN nummer i Windows Mobile 6.1


Den elektroniska serienummer på din Windows Mobile-telefon används för att identifiera din specifika telefon. Ibland behöver du det när du ringer din mobiltelefon bärare, särskilt om du aktivera telefonen för första gången. Tillverkaren kan också be om ESN så att de kan dra upp information som är specifik för din enhet. Det enklaste sättet att hitta ESN är att titta på lådan telefonen kom, men om du inte hålla det, här är hur man hittar den på enheten.

Instruktioner

1 Stäng av telefonen. Se till att du sparar alla data du använde i förväg.

2 Ta bort batteriluckan och batteriet.

3 Läs etiketten under batteriet. Du kan behöva ett förstoringsglas. Det kommer att finnas flera rader av siffror, men du vill spela in siffrorna märkta "December" Detta är det decimala (numeriska) version av ESN.

4 Byt ut batteriet, batteriluckan och starta om enheten.

Tips

  • Om din telefon är GSM (använder ett SIM-kort), måste du registrera IMEI, inte ESN. Den enda skillnaden mellan de två är längden, och de flesta telefoner inte göra en åtskillnad på etiketten om numret är ESN eller IMEI.
  • För att vara säker, kan du också spela in HEX (hexadecimal) ESN, även om de flesta flygbolag använder decimal versionen.