Hur man byter en Vindrutetorkare Blade Motor i en Chevy Truck

June 12

Ibland hittar du att på grund av oväntade skador eller normalt slitage, måste du byta ut torkarbladet motorn på din Chevy lastbil. Ändra ut motorn på din vindrutetorkare är inte svårt och kan hindra dig från att fastna i en regnstorm utan användning av dina vindrutetorkare. Du kan få torkarmotor för din Chevy lastbil vid någon fordons centrum eller genom att beställa den på nätet när som helst fordons webbplats som de som anges nedan i avsnittet resurser. Här är en enkel procedur om hur man byter vindrutan torkarmotor och ha den till hands när du behöver den.

Instruktioner

1 Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet i din Chevy lastbil med en öppen nyckel. Placera den negativa kabeln åt sidan där den inte kommer i kontakt med några metallbitar, som orsakar gnistor.

2 Demontera båda torkararmen blad från den grad att de ansluter med lastbilen med hjälp av en skruvmejsel för att lossa armarna. Placera skruvmejseln i fjäderklämman och dra upp för att lossa torkarbladen.

3 Lyft huven och ta bort metalltäckplattan som sitter mellan vindrutan och huven med en hylsnyckel. Sätt täckplåten på en säker plats tillsammans med bultarna som säkrade den.

4 Leta upp och koppla bort torkarbladet transmission som sitter under täckplåten och är fäst vid torkarmotor med en bult. Använd en hylsnyckel för att koppla transmissionsenheten.

5 Koppla de elektriska kontakterna och spolarvätska slangar från vindrutetorkarens motor och avlägsna bulten som håller torkarmotorn på plats. Byt ut torkarmotorn och sätt tillbaka till fordonsramen med bulten.

6 Fäst elektriska anslutningar och slangar till den nya motorn och fäst överföringen till den nya motorn med en bult. Sätta tillbaka metalltäckplattan till fordonsramen med bultar och stäng huven.

7 Fäst torkararmen bladen till motorn armarna genom att dra klippet tillbaka med en skruvmejsel och skjuta armarna på plats. Sätt tillbaka negativa batterikabeln till batteriet och sedan testa torkarmotorn genom att vrida på tändningslåset och vrida på torkarbladen. När du har kontrollerat de arbetar, stänga av torkarbrytaren och stäng av tändningslåset.

Tips

  • Använd en trasa eller handduk för att skydda lacken runt torkarbladet när du tar bort dem från motorarmen.