Hur storlek oljetätningar

April 2

Hur storlek oljetätningar


Längst ner på en motor är en reservoar för olja som har ett tak av oljetråget. Vid varje ände av pannan, det finns en tätning för att förhindra oljeläckage. Dessa tätningar kommer pre-cut eller kräva en anpassad snitt för att passa korrekt. Att veta hur man storlek oljetätningar kommer att hjälpa dig när du monterar oljebehållaren efter reparation, inspektion eller återuppbygga en motor med en dubbel tätning oljetråget.

Instruktioner

1 Mäta krökningen av bottnen av kamkedjan lock med en han. Lägg shoestring i oljetätningssätet så att det fyller sätet och rinner ut båda sidor av sitsen där oljetråget kompisar till motorn. Lägga till en extra 1/8 av en tum till avståndet från en sida till den andra och markera det på shoestring.

2 Lägg shoestring ut platt på ett plant underlag och markera längden på en skäryta. Anteckna vilken mätning detta är genom att skriva "Front" eller "Rear" innan mätning eller markera nästa avståndet för den återstående oljetätningen.

3 Mäta den bakre oljetätningssätet på baksidan av motorn. Placera shoestring in i krökningen hos den bakre oljetätningssätet och lägga ut det så att båda ändarna sträcker sig förbi början och ändarna av sätet. Lägga till en extra 1/8 av en tum till båda ändar och markera längden på shoestring.

4 Lägga shoestring ut och markera längden av oljetätningen. Hämta den nya oljetätningen (s) och inspektera dem för skador. Lägg en oljetätning intill en av mätningarna så att oljetätningen sträcker sig förbi markeringarna i varje ände. Markera avståndet direkt på gummioljetätning. Upprepa för de återstående oljetätningen och kapas till önskad längd.

Tips

  • Skär en oljetätning är perfekt en konst. Vad de flesta människor tycker som händer är att en helt snygg snitt hamnar läcka eftersom det är för kort. Lämnar extra alltid rekommenderas, tillsammans med rätt spänning på fästbultar.
  • Oljetätningar som är för kort eller för lång kan läcka om den inte parad med oljetråget. Läckande olja kan rinna motorn viktiga smörjmedel som kommer att resultera i motorskada om inte fast.