Utvecklingen av Willys Jeep

September 29

Willys Jeep var resultatet av en något forcerad samarbete föranleddes av den amerikanska armén mellan Willys-Over Motors, den amerikanska Bantam Car Company och Ford. I början av andra världskriget, vann Willys budet för att producera en all-purpose vehicle kallas Jeep, men Ford producerade också Jeeps använder Willys ritningar. ABCC hade utvecklat det ursprungliga konceptet av Jeep, men aldrig haft kapacitet att producera den mängd armén behövde.

uppkomst

Willys Jeep kan spåra sitt arv till den brittiska biltillverkaren Austin Motor Company, som hade dess dotterbolag, American Austin i USA. American Austin blev amerikansk Bantam 1935. De första fordon under den amerikanska Bantam namn presenterade en 46-kubik-tums platt-head fyrcylindrig motor som genererat 15 hästkrafter och 40 foot-pounds av vridmoment. Motorn vägde bara 148 pounds och bilens toppfart var 50 km / h. Det var inte mycket av ett fordon, men det utvecklades till Bantam Reconnaissance bil eller BRC.

Army Krav

Armén, som hade visat lite intresse för en mekaniserad kraft sedan slutet av första världskriget, började laddar upp efter kriget bröt ut i Europa i september 1939. Det gav biltillverkare med särskilda krav på ett fordon. Det måste ha en 600-pound lastkapacitet, hjulbas mindre än 75 inches, två hastigheter överföringsfallet, fyrhjulsdrift, sittplatser för tre och en totalvikt enligt 1.200 pounds, bland andra krav. Armén bad 137 företag att lämna anbud. Tre kom tillbaka: Willys, ABCC och Ford. ABCC har fått uppdraget att leverera 70 Jeepar, men Willys och Ford fick inspektera Jeep och hade tillgång till tekniska ritningar för att göra sina egna versioner. Bantam prototyp misslyckats och Willys fick en andra chans i slutändan vinna en armé kontrakt.

willys dyker

Willys version, kallad Willys Quad, såg ut som Bantam i nästan alla sätt, men det hade allvarliga mekaniska problem och vida översteg armé 1200-pound gräns. Endast Bantam var i viktkrav. Armén tilldelades då alla tre biltillverkare kontrakt för 1500 vardera. Den här gången Willys fick det rätt genom att arbeta ut The Kinks, även om båda Willys och Ford aldrig kunde uppfylla de vikt- och storlekskraven. Willys Jeep vikt ballooned till mer än 2300 pund. I en Februari 1941 presskonferens, där Willys visade fordonets manövrerbarhet på den amerikanska Capital Building steg, en Willys verkställande dubbade Quad den "Jeep", en bastardisering av "allmänt ändamål."

The Final Armé Produkt

Ford red på Willys coattails genom att producera i stort sett samma Jeep eftersom det hade produktionskapacitet. Slutprodukterna, Willys MB och Ford GPW, presenterade en 134,2-kubik-tums in-line fyrcylindrig motor med en 6,48-till-ett kompressionsförhållande att utöva 54 hästkrafter. En Warner treväxlad växellåda kompletteras motorn, tillsammans med en två-hastighet Dana Spicer växeln och en slutlig utväxling av 4,88-till-1. Det satt på en 80-tums hjulbas och mätt 132.25 inches lång, 62 inches bred och 52 inches tall med taket nere. Det rensade marken av 8,75 inches och vägde 2.337 pund. Det kunde ford floder 21 inches djupt. Willys byggde 335,531 MB modeller och Ford tillverkade 277,896 GPW enheter genom 1945. ABCC byggt Army släpvagnar.