Hur man ska förstå kontrastförhållande för platt-tv

May 15

Hur man ska förstå kontrastförhållande för platt-tv


Platt-tv är i ropet när det gäller hemunderhållning centra. Kristallklar bild och minimalt utrymme dessa enheter tar upp att göra för en minnesvärd upplevelse. Dessa TV-apparater kan också skryta med överlägsna specifikationer jämfört med den gamla box-stil set. Ett område där platt-tv har blåst sina föregångare ur vattnet är kontrastförhållande. Vissa platta skärmar har ett kontrastförhållande på 4000: 1. Detta antal kan låta otroligt, men fråga dig själv - vet du vad detta förhållande egentligen betyder? Kontrastförhållande låter som komplicerad teknisk jargong, men är ett enkelt koncept att förstå.

Instruktioner

1 Märk siffrorna i förhållandet enligt deras betydelse. Den första siffran i förhållandet representerar vitt ljus och den andra siffran representerar svart ljusstyrka. Exempelvis i förhållandet 1000: 1, antalet 1000 representerar vitt ljushet och antalet 1 representerar svart ljusstyrka.

2 Jämföra de två numren. Den vita ljusstyrkan kommer alltid att vara ett större antal än den svarta ljusstyrka, eftersom det är hur mycket ljusare vita delar på TV-skärmen jämförs med de svarta områdena. Den ljusare vita delar är, desto mer kommer de att kontrastera mot de svarta områdena och därmed blir lättare att se.

3 Analysera siffrorna i förhållandet som enskilda enheter som representerar jämförande ljusstyrka. Till exempel, om kontrastförhållandet är 1000: 1, platt-tv har en vit ljusstyrka på 1000 enheter och en svart ljusstyrka en enhet. Detta innebär att vita områden på TV-skärmen är 1000 gånger starkare än de svarta områdena.

4 Använd följande exempel för att hjälpa dig att förstå de tidigare begreppen:

Anta att det finns två platt-tv-apparater, serie A och serie B. serie A har ett kontrastförhållande på 100: 1, medan set B har ett kontrastförhållande på 200: 1. De vita områden på uppsättning B kommer att vara lättare att se än de inställda A, eftersom den vita ljusstyrkan uppsättning B är 200 gånger större än sin svarta ljusstyrka. På uppsättning A, är den vita ljus endast 100 gånger större.