Hur man använder en mobiltelefon för att betala räkningar

July 10

Hur man använder en mobiltelefon för att betala räkningar


Beroende på förmågan att telefonen trådlöst planen och bank, just nu är det möjligt för dig att överföra pengar, betala räkningar och få låga bank balans varningar, medan ridning i en bil. Människor i Japan och Sydkorea redan använder mobiltelefoner som virtuella plånböcker.

Instruktioner

1 Vid Bank of America, har 1,2 miljoner kunder registrerat sig för mobiltelefon bank eftersom det lanserades våren 2007. B A kräver att du har en telefon som kan surfa på Internet som en I-phone eller en Palm Treo, men det ger möjlighet att betala räkningar, kontrollera saldon och överföra pengar. Från och med nu, räkenskaperna måste ställas in först på din hemdator.

2 Om telefonen accepterar textmeddelanden, kan du vara en del av Visas nya program med åtta stora banker som kommer att skicka varningar till kunder efter sedvanliga transaktioner, vilket ger kunderna en chans att avbryta sina kreditkort. Wells Fargo använder sms förmåga att låta användare mobiltelefon kontrollera saldon och överföra pengar mellan egna konton. Wells Fargo, Bank of America och Citibank också text varningsmeddelanden till dina mobiltelefoner om saldot sjunker under en angiven nivå. Citibank erbjuder också mobiltelefon bank till sina amerikanska kunder. Wachovia mobiltelefon banktjänst är tillgänglig för kunder vars cell telefoner använder Windows Mobile 5 med Pocket Internet Explorer. Det ger också nedladdningsbar programvara som kan användas på AT & T mobiltelefoner. Vissa banker erbjuder dig chansen att hitta en nätverks närliggande ATM från telefonen för att undvika extra avgifter.

3 Bank of America föreslår också en gratis online-säkerhet program som heter SafePass som ger ytterligare säkerhet genom att ge användarna med ett slumpmässigt sex-siffrig kod som löper så fort det används. Tanken bakom det är att även om någon har tagit ditt inloggningsnamn och lösenord, kan han inte använda telefonen för att flytta pengar.

4 Vid horisonten är en trend som kommer att göra det möjligt för mobilanvändare att vända sina enheter i pseudo kreditkort, så att telefonerna själva kommer att dras. Femtio miljoner kreditkort har redan utfärdats med radiofrekvens marker, som kan läsas av kassaterminaler. Mobiltelefoner redan har RF chips, med en ny universell chip i utveckling som lätt kan anpassas för att fungera med den nya kreditkort teknik.

5 Förluster från stulna kreditkort är skyddade genom lag på $ 50. Inga sådana juridiska begränsningar gäller för transaktioner mobiltelefon. Läs du bankens förlust politik. Vara säker på att din bank kräver ett personligt identifieringsnummer för att logga in på mobilen banking. Var säker på att telefonen inte kan komma ihåg att antalet som uppmaning eller lära sig att radera det numret från telefonens minne. Om du skulle förlora en mobiltelefon som används för on-line banking omedelbart rapportera förlusten till både bärare och bank.

6 Tyvärr, inga banker ännu erbjuda en text varning för att informera dig om att en check som du skrev är på väg att studsa.

Tips

  • Var medveten om det faktum att om du inte är på din operatörs dataabonnemang, kan du väl hitta ytterligare avgifter för sms som kan avsevärt bidra till din faktura.