Symptomen av växellåda problem

June 30

Symptomen av växellåda problem


Växellådor, mer känd som transmissioner, kan vara en mycket dyr del att ersätta. För att förhindra skador på överföring, eller för att undvika att köpa en bil med befintliga problem, bör du leta efter tecken som tyder på transmissionsfel. Eftersom vissa sändningar fungerar bättre när de är kalla, men visa problem när värms upp, är det alltid bäst att värma upp bilen innan du försöker diagnostisera en överföring problem.

Låga vätskenivåer

Dra ut överföringsstickan för att kontrollera vätskenivåer. Transmissionsstickan är vanligtvis belägen bakom oljestickan men inte fastnar så högt upp. Torka av oljestickan med en trasa, sätt tillbaka den och sedan dra ut den för att kontrollera nivån. Om mätstickan visar nivån är låg, kan detta vara ett tecken på att du har en vätskeläckage i sändning. När du testa nivåer, kan du också testa kvaliteten på vätskan genom att droppa den på ett vitt pappersark. Oljan ska vara tydlig och inte har några svarta flagor i den. Lukta på fluiden. Om du upptäcker en antydan till en bränd lukt, är detta också ett dåligt tecken som kan tyda på problem överförings.

fördröjd Engagement

Ett av tecknen på överföringsproblem försenas engagemang när du växla, till exempel att flytta från backväxel. Märker fördröjd engagemang är enklast om du låter bilen sitta i parken position för en stund och sedan försöka att växla. Försök att starta motorn i parken och sedan, med foten på bromsen, slår till körläge. Bilen ska kännas som man vill gå framåt, men övergången bör vara släta. Om det finns en fördröjning mellan när du växla om och när överföringen sparkar in, kan transmissionen vara klädd ut.

Buller eller ryckiga rörelser vid växling

När transmissionen skiftar du bör märka en liten förändring i tonen i motorn eller observera en förändring i rpm. Men med sändningar som ytterst är slitna, växling kommer inte att vara jämn --- särskilt mellan första och andra växeln. Om du märker några höga ljud eller om bilmärken ryckiga rörelser när man byter växel, är detta en bra indikation på transmissionsfel.

Slirning

En halka transmission är resultatet av en transmission som har blivit mycket slitna. Du kan testa för att se om detta är ett problem genom att köra bilen, accelererar och kontroll rpm läsning. Om du trycker på gaspedalen och ligger kvar på en konstant hastighet men varvtalet fortsätter att stiga är ett tecken på en halkade transmission.

Kontroll av motorlampa

Om kryssmotorlampan tänds, är det en indikation på problem i din motor som kan orsakas av din sändning. Din överföring kanske inte alltid vara fel, men du bör ändå se till att lyssna varningar som visas på bilens instrumentbräda. Att skjuta upp rådde bil underhåll kan förvärra problemet.