Hur du återställer "Service Engine Soon" ljus på en BMW 323CI

February 25

Det är nu enkelt och prisvärt att återställa "Service Engine Soon" ljus på din BMW 323CI. Eftersom genomförandet av OBD II (ombord diagnostik två) 1996, alla fordon är utrustade med en universell diagnosuttaget som ansluts till ett felsökningsverktyg eller kodläsare / radergummi. Om du har utfört en reparation till BMW 323CI, radera koden inte kommer att lösa några mekaniska problem.

Instruktioner

1 Lokalisera DLC (diagnosuttaget) i BMW 323 CI. Det ligger inom ramen för förarsidan instrumentbrädan, till vänster om ratten. Jämför kontakten slutet av koden läsaren / suddgummi med formen och storleken av DLC.

2 Anslut kodläsare / radergummi i DLC och vrid tändningsnyckeln två klick till "key-on / motor-off" -läge. Detta kommer att driva upp kodläsare och BMW: s tillbehör utan att köra motorn.

3 Läs koden läsarens skärmmenyvisning. Det kommer att finnas fyra till sex alternativ på skärmen. Leta reda på "enter" knappen och pilen "bläddra" knappar som flytta markören upp och ner på menyskärmen.

4 Rulla till "Radera koder" eller "Clear Codes" på menyn och tryck på "Enter". Följ anvisningarna på skärmen.

5 Slå på motorn och leta reda på "service motorn snart" ljus på instrumentbrädan. Det borde vara ute. Om ljuset kommer tillbaka, har BMW 323 CI service, eller använd koden läsaren att ta reda på vad som utlösning "tjänsten motorn snart" ljus.

Tips

  • Använd koden läsaren att registrera kodnummer och DTC (felkod) som utlösts ljuset. Kodläsare / suddgummi kan komma med ett diagram som ger mer information om DTC.