Hur man bygger prestanda i fyrcylindriga motorer

September 15

Hur man bygger prestanda i fyrcylindriga motorer


Bygga en prestanda fyrcylindrig motor är mycket svårare än att bygga en sex eller åtta cylindrig motor på grund av förskjutning. Större motorer överför helt enkelt mer luft genom motorn, vilket resulterar i hög netto hästkrafter och vridmoment, alltså säga, "Ingen ersättning för förflyttning." Det är emellertid fortfarande möjligt att erhålla bra resultat med en fyrcylindrig motor med många tekniker som utnyttjas i motorsporten industrin.

Instruktioner

1 Installera rubriker och en fullständig Catback avgassystemet låta motorn andas fritt. Aktie avgaserna är mycket restriktiv på fyrcylindriga motorer, och en hel del hästkrafter kan lätt få frigörs genom att helt enkelt installera ett större avgassystem diameter.

2 Byt ut insugningsröret och filtret med en kall luftintaget. Systemet lager luftintaget är mycket restriktiv; den är utformad på detta sätt att begränsa mängden brus hörs under huven. En kall luftintaget kommer omdirigera insugningsslangen till den främre stötfångaren där kallare, tätare luft kommer att riktas mot motorn. Tätare luft i slutändan betyder mer luft i motorn och mer makt.

3 Installera eftermarknads kamaxlar i motorn. Lager insugs- och avgas kamaxlar är konstruerade för en hög miles per gallon figur och inte på prestanda, vilket begränsar effekt och vridmoment. Eftermarknads kamaxlar tillåter ventilerna att förbli öppen under en längre tidsperiod, vilket gör att mer luft att komma in i motorn för att öka effekten.

4 Installera höga kompressions kolvar i motorn om du planerar att hålla en sugmotor motor. Hög komprimering kolvar tillåter mer omgivande luft att komma in i motorn genom att flytta motorgeometrin med nya kolvar. För motorn att hantera denna ökade belastning, måste högpresterande stavar installeras med de höga kompressionskolvarna. Dock är turbo eller överladdning en mycket enklare metod för att öka kraften i din fyrcylindrig. Om du hellre vill ta denna väg, sedan installera låg kompression kolvar i motorn så högt kompressionskolvarna kommer att orsaka gnista knock, detonation och extrem motorskador.

5 Installera en turboladdare eller kompressor på motorn. Turboladdaren och kompressor klassificeras enligt rike överladdning och är den absolut enklaste, snabbaste och billigaste metoden för att öka hästkrafter och vridmoment ur en fyrcylindrig motor.

6 Installera en motor tuner för att lägga till mer bränsle för att kompensera för den extra luft som kommer in i motorn. En balans mellan luft och bränsle måste upprätthållas så att motorn går smidigt och effektivt. En motor tuner kommer att täppa till din OBD II (On Board Diagnostics) port och kommer automatiskt att öka bränsleinsprutningspulsbredd för att kompensera för ökningen i luften i motorn.

Tips

  • När du har installerat alla dina eftermarknaden delar, ta bilen till en stäm anläggning som har en dynamometer, så att de kan finjustera din motor för maximal prestanda.
  • Placera alltid jack står under fordonet innan du gör något arbete under den och skyddsglasögon.