Hur man ändrar broms rotorer på en Toyota Corolla

February 20

Hur man ändrar broms rotorer på en Toyota Corolla


Att veta hur man ändrar broms rotorer på din Toyota Corolla är en måttligt utmanande initiativ för gör-det-själv auto mekanik. Men om du har ändrat bromsbelägg tidigare, kommer det att vara en relativt enkel fix. Gör din egen underhåll sparar inte bara dina surt förvärvade pengar, men också förbättrar din förmåga att ta hand om och felsöka din egen bil. Om du ändrar dina rotorer, då skulle det också vettigt att ändra bromsbelägg också, om de är relativt nya. Ofta är det rekommenderat att ändra rotorer och bromsbelägg samtidigt.

Instruktioner

1 Parkera bilen på ett plant underlag. Om du ändrar alla fyra rotorer och bromsbelägg, så behöver du två uppsättningar av domkraften. Men om du bara gör de främre eller bakre, då är det lämpligt att placera träblock bakom de hjul som ska stå kvar på marken för att förhindra rollbacks när du arbetar på Corolla. Vanligtvis bromsbelägg och rotorer slits ut snabbare på framsidan än på baksidan.

2 Placera en våning jack under ramen av Corolla ca 6 inches till en fot tillbaka från däcket. Lyft förarens sida av Corolla med golvet jack, och se till att framdäcket är förhöjd från marken minst 4 inches eller mer. Säkra bilen på plats genom att föra in en pallbock under ramen. Släpp långsamt domkraft och upprepa samma process för passagerarsidan av bilen. Innan du fortsätter, se till att domkraften är både centreras under ramen och är i nivå på marken.

3 Ta bort båda hjulen med en lug nut hylsnyckel. Ställ in muttrarna åt sidan, uppåt, så att de inte får smuts inne i dem.

4 Koppla bultarna för bromsoket, som finns bakom hjulnavet. Ta bort bromsbeläggen och shims från tjocklek när den tas bort.

5 Använd en C-klämma för att skjuta bromsok kolv tillbaka i caliperkroppen för att ge plats för att återinföra de bromsbelägg i bromsoket. Om C-klämman inte kommer att fungera, kan du behöva använda ett par nål-tång för att rotera kolven medurs för att dra in den caliperkroppen. Olika tjocklek mönster kommer att ha olika kolvar. Eftersom Corolla har tillverkats under flera år, kommer det att finnas olika utföranden beroende på din modell år.

6 Använd en socket eller momentnyckel för att koppla bort bromsoket monteringsbultar. Detta kommer att ge dig tillgång till rotorerna.

7 Ta bort fästskruven från rotorns skiv monteringshål. Detta är den sista pusselbiten som måste tas bort innan rotorn kan ersättas. Skjut rotorn från hjulnavet. Om det har fastnat, kan du behöva knacka försiktigt med en hammare för att frigöra den från rost mellan rotorn och lagernavet.

8 Använd båda händerna för att hålla rotorn och skjut det försiktigt längs hjulet tills det är säkrad mot lagernavet. Skruva i fästskruven. Bolt bromsoket montera tillbaka på plats.

9 Installera den nya bromsbelägget tillbaka till bromsok enheten. Om dynorna inte passar på grund av bromsok kolv sticker ut för mycket, kan du behöva trycka den på plats med en C-klämma. Använd en momentnyckel inställd mellan 16 och 23 foot-pounds att skruva bromsok enheten tillbaka på monteringskonsolen.

10 Bolt hjulen på plats och försiktigt sänka bilen. Du kommer att behöva pumpa bromsarna ett par gånger, även kallad blödning bromsarna, för att se till att bromsvätskan når bromssystemet.

Tips

  • Processen för att avlägsna de bakre bromsen rotorer är densamma som för de främre rotorerna. Men för den bakre bromsenheten, måste du också koppla ur parkeringsbromsen kabel. Vara säker på att du inte av misstag tar bort bromsvätskeslangen.
  • Använd inte sax domkraft som medföljer Corolla. Scissor uttagen är inte avsedda för upphängning bilen under längre tidsperioder. Använd en domkraft betyget till minst 2,5 ton.