Hur man tar bort och ersätt Dashboard Lights i en 1996 Toyota Corolla

June 25

Hur man tar bort och ersätt Dashboard Lights i en 1996 Toyota Corolla


Kronan är Toyotas mest sålda bil och har sålts över hela världen under många år. Extremt populär bland familjer tack vare sin mångsidighet och tillförlitlighet bör Corolla ge dig år av problemfri bilismen. När saker går fel Corolla är en enkel bil att arbeta på, och med det stora antalet fordon gjorde det finns gott om reservdelar tillgängliga på din lokala bilverkstad.

Instruktioner

1 Lokalisera de två skruvarna som håller instrumentpanelen surround till instrumentbrädan. Surround, tillverkad av svart plast, måste tas bort för att få tillgång till instrument glödlampor.

2 Ta bort de två skruvarna som håller locket på plats med en skruvmejsel.

3 Dra den svarta plasten omger bort från instrumentpanelen genom att ta tag den uppifrån och dra ner en aning. När det har delvis kommit bort från instrumentpanelen, grepp det på båda sidor och dra den bakåt.

4 Lossa instrumentpanelen, fästskruvar med skruvmejseln. Det finns två på toppen av instrumentpanelen, och en längst ner.

5 Lyft instrumentpanelen försiktigt uppåt för att avslöja kablaget, men inte dra ut det helt. Instrumenten i panelen är fortfarande anslutna till kabelnätet vid denna punkt.

6 Koppla loss de tre kabelanslutningar som håller ledningsnätet till instrumentpanelen. Med trådarna frånkopplad, ta bort panelen för att komma åt lamporna.

7 Ta bort den trasiga glödlampan genom att dra den genom sin gröna plasthölje. Ersätta den med en lampa av samma typ och energiklass.

8 Anslut ledningsnätet till den bakre delen av instrumentpanelen. Kom ihåg att klippa alla tre kontakter tillsammans.

9 Skjut tillbaka i instrumentbrädan instrumentpanelen. Se till att inte tvinga det, även om det kan vara en tight passform.

10 Gör upp de tre skruvarna med skruvmejseln. Instrumentpanelen ska vara säkert monterad och inte röra sig.

11 Skjut tillbaka över instrumentpanelen instrumentlocket surround. Skjut sidorna i först sedan driva toppen på plats.

12 Sätt de två skruvarna med skruvmejseln. Testa lamporna genom att vrida på tändningen och slår på strålkastarna.