Hur du väljer Avgas rubriker

March 26

Rubriker är en av de mest populära sätten att öka effekt och vridmoment hos en motor. Jämfört med en restriktiv gjutjärn grenrör, rörformiga samlingsrör är större diameter, har mjukare krökar och har en slätare inneryta, som alla bidrar till att bli använt avgaser ut ur motorn så snabbt som möjligt. En annan fördel med rubriker är att de ser bra ut i motorrummet.

Instruktioner

1 Ta reda på om din bil är utsläppen kontrolleras, vilket kräver en periodisk (vanligen årligen) avgasprovet. Bilar och lastbilar som är äldre än 30 år är i allmänhet undantagna från detta, beroende på läget du bor i, så att du är fri att göra vad du vill med dem. Om, å andra sidan, är ditt fordon omfattas av smog inspektioner, se till att du använder rubriker som har kopplingar till syresensorer eller någon annan form av utsläpps utrustning som på befintliga rubriker och att rubriker är lagligt för gatbruk. Om du bara använder bilen av vägen, sedan välja den bästa rubrik du har råd.

2 Bestäm vilken typ av kraftmatnings du vill från motorn. Längre huvudledningar kommer vanligtvis leverera mer bottom-end effekt, medan kortare header ledningar hjälpa motorn att producera mer kraft vid den övre änden. Högvarviga, peaky drivna bilar, såsom Porschar, kommer att gynnas av korta rör rubriker, medan något som en V8 tar bättre utnyttja lång rör rubriker. Du kan också använda olika typer av rubriker för att platta ut effektkurvan och fördela kraften jämnare.

3 Välja ett sidhuvud baserat på den avsedda användningen av fordonet. För strikt visa eller gatufordon, är rostfritt stål ett bra val, eftersom det ser bra ut och är lätt att hålla ren. Om, å andra sidan, är det du bygger en specialbyggd racecar, sedan gå med en keramisk-belagd header, vilket kommer att minska mängden av värme från samlingsrören. Mindre värme hjälper motorn att göra mer makt och minskar slitaget på närliggande komponenter.

4 Bestäm vad ser du går för. Om motorrummet har en hel del förkromade delar eller delar av rostfritt stål, kromad eller rubriker rostfritt stål kommer förmodligen ser bra ut. Eller, om du har en mer dämpad utseende med silver och svarta detaljer, kommer en uppsättning av keramiska belagda rubriker eller rubriker som har målats med hög temperatur färg ser bra ut.

5 Använd rubriker som fungerar med din befintliga avgaser. Om du redan kör en prestations avgassystem, se om du kan installera samma märke av rubriker. Chansen finns, tillverkaren utvecklat rubriker och avgas att samarbeta så optimalt som möjligt.