Hur motorolja Works

November 29

Hur motorolja Works


Motorolja smörjer, skyddar och kyler förbränningsmotorer. Utan den, kommer motorn slipa inre metallkomponenter tillsammans, överhetta motorn och förstöra den på ett sätt minuter. Den grundläggande jobb med motorolja är att cirkulera en tunn film av olja mellan metallkomponenter i hela motorn för att undvika praktiskt taget alla metall-mot-metall-kontakt. Motorolja har olika viskositeter för att ge en tjockare eller tunnare kvalitet av olja för att anpassa sig till olika varma eller kalla miljöer.

Det grundläggande

De flesta inre motorkomponenter måste lätt passera inom millimeter utan att orsaka friktion som skulle kunna minska motorns effekt, orsaka överhettning och leda till förtida motorhaveri. Ett tunt skikt av motorolja ger den nödvändiga smörjningen för att förhindra överdriven friktion. Motorolja rör sig mellan inre delar garanterar kraft och effektivitet. Smörjmedlet skyddar rörliga metalldelar och minimerar slitage. Det hjälper också till att skydda motorn från korrosion. Kondens, syror eller minuters metallspån bryta ner smörjning och orsaka motorhaveri. Att hålla oljan ren genom att ändra det med jämna mellanrum gör att oljan att göra sitt jobb. Genom att smörja de inre delarna, olja också håller den nedre delen av motorn svalna, medan kylaren kyler den övre delen i närheten av förbränningskamrarna. I huvudsak är motorolja ansvarig för att skydda vevaxel, kolvar, tids växlar, kamaxel, huvud- och stånglager.

syntetisk olja

att förfina motorolja tekniken var en relativt primitiv och slutligen en dålig process fram till omkring 1990. Syntetisk olja var en produkt av militär teknik som gjorde det möjligt för US Army Air Force under andra världskriget för att producera en olja som kan smörja högpresterande turboradialmotorer som väsentligt skiljer sig från de vanliga bil- och motorcykelmotorer. Syntet härrör från ren-basolja och kemiska egenskaper som bygger på oljemolekyler för att utveckla poly-alfa-olefin. Ytterst är varje oljemolekyl identiska. Det finns inga föroreningar i oljan och PAO att förhindra olja från att skapa syror. Detta gör syntetisk olja mindre benägna att bryta ner. Förbättrades dock raffineringsprocesser dramatiskt sedan 2000, vilket gör konventionell olja till nästan matcha prestandan hos syntetmaterial.

Semisyntet

Semi-syntetisk olja härrör från konventionell petroleumolja och cirka 30 procent syntetisk olja. Termen "syntetisk" är mer eller mindre en marknadsföring term som tar upp de kemiska egenskaperna hos oljan. Oljor med 30 procent eller mindre syntetisk olja behöver inte vara certifieras som syntetisk olja. Faktum är att sedan efter 2000 tillverkade motorolja innehåller kemiska egenskaper som utför nästan identiskt med syntetmaterial, finns det lite behov av att göra åtskillnad mellan konventionella petroleumolja, syntetiska och semi-syntetiska. Den stora skillnaden är att det kostar ca 15 procent mer att tillverka syntetisk olja än vanlig olja.

Viskositet

En oljans viskositet bestämmer dess flödeshastighet. Den tjockare, eller högre viskositet betyg, av motorolja betyder det kommer att strömma långsammare. Den tunnare, eller lägre betyg, tillåter oljan att flyta snabbare. De flesta bilar och motorcyklar använder en SAE 30 motorolja i områden med milda klimat. En högre betyg, såsom SAE 50, innebär att oljan är tjockare och används i varma klimat. Multi-viskositet olja använder "tunna" olje egenskaper då en motor startas i kallt väder, tjocknar sedan som motortemperaturer stiga.