Hur man byter en förarsidan Airbag i en Audi TT

April 16

Audi TT är utrustad med krockkuddar som distribuerar under en kollision. De är utformade för att dämpa din kropp och förhindra allvarliga skador. Efter krockkuddarna har löst ut, måste du ersätta dem. Du kan ha krockkuddar ersatts av en automatisk mekaniker, men jobbet är också en som du kan göra själv, med bara några grundläggande verktyg.

Instruktioner

1 Parkera bilen och stänga dess tändning. Öppna och säkra fordonet huva. Leta Audi batteri nära framsidan av motorrummet. Ta bort den negativa batterikabeln från batteripolen genom att lossa kabelns bulten med nyckel.

2 Öppna förardörren och lokalisera gruppcentralen på den nedre delen av instrumentbrädan, under ratten. Dra ut säkringen märkt "Krockkuddar" till fullo avaktivera airbagsystemet.

3 Skruva panelerna i din rattstången med skruvmejsel och försiktigt bort dem. Lokalisera krockkudden inuti kolonnen. Lossa och ta bort skruvarna som håller krockkudden på plats, som ligger bakom ratten, med skiftnyckel. Dra krockkudden ut tills du ser trådarna som ansluter den till Audi elektriska kablage. Koppla ur krockkudden från ledningsnätet och kassera krockkudden.

4 Anslut trådarna i utbyteskrockkudde i bilens kabelnät. Tryck försiktigt krockkudden i kolonnen, se till att den inte tvinnas upp när du gör det. Bult krockkudden på plats bakom ratten. Byt kolumnpanelerna och fäst dem med skruvarna.

5 Öppna gruppcentralen och sätt krockkudden säkringen. Anslut den negativa batterikabeln till batteriet terminal och dra åt den med nyckeln. Stäng Audi huva.

Tips

  • Audi TT datasystem kommer att behöva återställas. Detta måste göras på återförsäljaren eller en bilverkstad.
  • Om din dator inte återställs, kan de nya krockkuddar inte distribuera korrekt, eller inte alls, om den är delaktig i en annan kollision. Försök inte att återställa systemet själv om du inte vet någonting om det, eller det kan leda till datorsystemet att sluta fungera och orsaka mer skada.