Hur är dyrbar metall som används i telefoner

July 12

Hur är dyrbar metall som används i telefoner

Hur är dyrbar metall som används i telefoner

Ädelmetaller är en viktig komponent i praktiskt taget alla telefonsystem, från munstycket till reläkontakterna som levererar signaler från en telefon till en annan.

Normalt behövs endast små mängder av ädelmetaller för tillverkning av telefoner, även om ädelmetaller, särskilt guld, används i större utsträckning i bind infrastruktur som inkluderar telefonledningar och anslutningsuttag.

Den här artikeln förklarar hur telefoner använder ädelmetaller att leverera kommunikationssignaler.

Användning av guld

Guld är den vanligaste ädelmetall som används i telefoner.

Sändaren i en telefon består av en vibrerande membran gjort med guld och andra material. Halten guld hjälper telefonen konvertera vibrationer från den mänskliga rösten till en elektrisk signal som kan överföras via telefonledningar, sedan rekonstruerade på telefonen i den andra änden.

Telefonkablar och telefonjack är ofta överdragna med ett guld och stållegering. Eftersom guld inte vanära eller korrodera, hjälper dyrbara innehållet i legeringen metall bevara kvaliteten på ljudsignalen som passerar genom ledningen.

Platina som en signal Tränare

Platina används ofta i reläkontakter mellan system och växlar telefon att ge en mer tillförlitlig anslutning samtidigt minska statisk, sprakande och andra ljud på linjen.

Palladium rostar inte

En annan ädelmetall, palladium, som är praktiskt taget osårbar mot korrosion, används i kontaktpunkterna i telefonens kretsar och i kontakterna används för telekommunikationssystem.