Hur man installerar en Pioneer AVIC-D3

November 2

Hur man installerar en Pioneer AVIC-D3


Pioneer AVIC-D3 är en in-dash navigationssystem som utnyttjar GPS för att hjälpa bilister finna sin väg på vägen. Den är utrustad med en mängd funktioner, inklusive omfattande kartor som tillhandahålls av den robusta Tele Atlas databas, och nöjesliv till exempel stöd som gör det möjligt att direkt ansluta din iPod till systemet. AVIC-D3 är kompatibel med de flesta fordon, men eftersom det inte är en standard tillverkare funktionen måste det installeras manuellt.

Instruktioner

Hur man installerar en Pioneer AVIC-D3

1 Stäng av bilens makt genom att koppla bort den negativa batterikabeln från terminalen. Att göra detta kommer att kraftigt minska risken för elektrisk stöt när du installerar navigationssystemet.

2 Ta bort den befintliga bilradion. Detta steg kräver att du tar bort några bultar och klipp från instrumentpanelen. Antalet bultar och klipp som du behöver ta bort beror på bilen, men med de flesta fordon finns fyra bultar och två clips. Härifrån kan du koppla radion från antennen och kabelstammen, sedan ta bort den helt och hållet.

3 Ta Pioneer AVIC-D3 från hållaren. Systemet kommer förinstallerat i hållaren så att den måste tas bort innan du installerar. För att göra detta, ta din skruvmejsel och lossa de åtta skruvarna som håller den på plats.

4 Sätt in hållaren i instrumentpanelen. När du har satt i hållaren, böja sina övre och nedre flikarna att anpassa sig till tjockleken på instrumentpanelen. För att se till att innehavaren är så säker som möjligt, böja dessa flikar vid 90 grader.

5 Sätt Pioneer AVIC-D3 i instrumentbrädan, ansluter sina kablar till kabelstammen kopplad till bilen och anslut antennen till systemet.

6 Anslut batteriet och testa navigationssystemet att kontrollera att allt fungerar. Detta kommer att hindra dig från att ta allt isär igen om det finns ett problem med installationen.

7 Fäst navigationssystemet i hållaren genom att dra åt de åtta skruvarna som du tidigare borttagna.

8 Fäst den medföljande trimringen runt hållaren, vilket gör att den är ordentligt på plats.

9 Montera instrumentpanelen genom att fästa några bultar och klipp du tidigare borttagna.

Tips

  • Pioneer AVIC-D3 kommer förinstallerad med två fästen på vardera sida. Dessa fästen kan behöva tas bort för att installera systemet beroende på utrymmet på instrumentbrädan på din bil.
  • Ledningarna på Pioneer AVIC-D3 är kanske inte helt kompatibla med selen i bilen. Om så är fallet, kan du behöva köpa en adapter för att slippa klippa kablarna från fabriken sele inuti bilen.
  • Vid hantering av skruvar och bultar, inte tillåter dem att röra några elektriska ledningar, eftersom detta kan skada kablarna och leda till en brist eller andra skador på bilen.