Felsökning Bil Dörrar som inte öppnas med en nyckel

September 29

Felsökning Bil Dörrar som inte öppnas med en nyckel


Fordonstillverkare design Fordon dörrlås att verka i olika former och utföra olika funktioner. Den nuvarande trenden är att tillverka fordon med endast en förare sida knapplås, medan vissa avancerade fordon har inga synliga lås alls. Detta innebär att det finns flera system för att kontrollera när ett dörrlås misslyckas. Inte bara kan nyckeln och tumlaren montering misslyckas, så kan diverse låsstängerna eller stav hållare klipp, dörrlås-låsenhet, eller stöldskydd ställdon.

Instruktioner

1 Smörj dörrlås tillhållarna med hjälp av en aerosolburk utrustad med en halm förlängning för att spraya en liten mängd grafit baserat smörjmedel in i låset öppningen. I vissa fall mässingshållarna blir klibbigt och kommer inte att släppa från sin inblandning läge. arbeta försiktigt nyckeln fram och tillbaka för att se om låset fungerar. Om inte, ge smörjmedels tid att arbeta, så vänta 10 minuter och försök igen.

2 Inspektera nyckeln för alltför slitna områden. Om topparna och dalarna är eroderade kommer en ny nyckel behöva sänkas. Inte kopiera den slitna nyckeln. Om ingen ursprungliga nyckeln eller nyckelkoden är tillgänglig, ge bevis på ägande tillsammans med Vehicle Identification Number till en återförsäljare som säljer nya fordon av samma märke. Återförsäljaren kan skära ett original, byte nyckel utan slitskador. I många fall denna reparationer problemet.

3 Ta bort den inre dörrpanelen. Var noggrann sökning för dolda fästskruvar och klämmor. Titta bakom växlar under armstöd och under Sidospegel omslag. Ta bort alla skruvar eller snäpplåsen.

4 bända försiktigt på ett hörn av dörrpanelen för att frigöra de självbevarande dörrpaneler tryck stift. Tvinga inte panelen av om det inte att släppa, istället leta vidare efter dolda monteringsskruvarna. Koppla förekommande kabelnät kontakter och ta bort eventuella ytterligare monteringsskruvar. Ta bort luckan och ställ den åt sidan.

5 Med hjälp av en ficklampa, Inspektera låscylindern. Fäst på baksidan av cylindern är en eller flera lås aktiveringsstavar som går till låset. Se till att de är säkra och korrekt inriktad. Inspektera låsaggregatet. Låset är inbyggd i låset. Spärren är halvvägs ner dörren och klick som monteras i dörr anfallare när dörren är stängd.

6 Inspektera stöldskydd motor. Den stöldskydd motor driver en kort spö för att driva låsnings låsa läget. Haka stången på strömmen lås motor. Testa nyckeln för korrekt funktion. Om det nu fungerar är strömlåset motor defekt. Om det inte fungerar, är dörren låsenheten felaktig.

Tips

  • Om tre makt dörrlås fungerar till stöldskydd ställdon som inte är sannolikt frusit i det låsta läget och kommer att ha bytas ut. Om tändningen är också svårt att starta ibland behövs en fabriks färsk nyckel. Dörrlås-låsenheter är hållbara, och sällan misslyckas.