Mercury Grand Marquis Generator Felsökning

August 15

Mercury Grand Marquis Generator Felsökning


Mercury Grand Marquis är en tung, stor, V-8 sedan med plats för sex passagerare. Även markisen saknar många av funktionerna i modern lyxbilar, såsom ett förstklassigt ljud paket och navigeringsverktyg, men det kommer som standard med en skinnklädsel, 17-tums aluminiumfälgar och en automatisk avbländning backspegel. När generatorn i Marquis börjar försvaga eller upplever problem, kommer du att märka en brist på makt och svår startförsök eftersom det är generatorns uppgift att förse batteri som kan laddas makt.

Instruktioner

1 Testa generatorn med en voltmeter. Kläm voltmetern positiva ledningen till den positiva batteripolen och voltmetern negativa ledningen till den negativa batteripolen. De positiva och negativa är färgkodade för enkel identifiering: positiva är röda, och negativa är svarta.

2 Dra runt motorn och kontrollera behandlingen av voltmeter. En generator som är att producera rätt mängd energi kommer att visa en läsning av mellan 13,6 och 14,3 volt. Om spänningen är lägre, krävs ytterligare tester på en Biltema.

3 Inspektera generatorn för tecken på åldrande och förslitning, såsom korrosion eller skada.

4 Kontrollera anslutningarna av batterikablarna till batteripolerna. Kontrollera att anslutningarna är säkra och att det inte finns någon frätande uppbyggd. Även en hälsosam generator kommer att bära ner snabbt försöker leverera el genom felkopplingar.

5 Lyssna på växelströmsgeneratorn medan motorn är igång. En bullrig generator kan indikera en lös eller böjd remskiva, kortslutna dioder eller dåliga axellager.

Tips

  • Kontrollera avläsningen på voltmetern innan du starta motorn för att bestämma den utgående spänning av själva batteriet. Ett batteri bör läsa mellan 12,5 och 12,8 volt.