Hur man spela in med Audacity

July 16

Audacity är ett hem inspelningsprogram som du kan använda gratis på din dator för att spela in flera spår ljud bitar. Oavsett om det är musik, en Internet "radioprogrammet" eller en podcast, är Audacity ett bra ställe att börja med din egen experiment i en värld av ljudinspelning.

Instruktioner

1 Installera Audacity på din dator. Själva programmet är gratis och du kan installera det på två sätt: ladda ner den eller använda en CD-ROM-skiva installation. Om du köper en bit av ljudutrustning som krokar upp till datorn, kan det inkludera en kopia av Audacity inne (t.ex. en skivspelare som konverterar vinyl till MP3-format). Om så är fallet, sätter in skivan i CD-ROM-enhet och följa "installationsguiden" för att installera. Om du vill ladda ner det gratis, gå till Audacity och följ instruktionerna på hemsidan för att installera (se Resurser nedan).

2 Anslut din hårdvara. En multi-track digital ljudinspelning program är ingenting utan en mikrofon för att spela in med. Nästan alla datorer har en mikrofoningång, och detta kommer att vara vad du använder för din huvudsakliga ljudingång. En bra, enkelriktad mikrofon är bäst för de flesta ändamål, och din lokala elektronikaffär kommer sannolikt att ha ett urval av flera. Du behöver inte spendera mer än 50 dollar för att få en bra mikrofon, men en stadig mic stativ är lika viktigt. Om datorns mikrofoningång är en 1/8 "jack och mikrofon har en 1/4" plugg, behöver du även en omvandlare. Dessa kan även köpas hos din lokala elektronikaffär. När du har mikrofonen ansluten och inställd på plats, du är redo att spela in.

3 Spela in ett spår på Audacity. Öppna Audacity på din dator. Titta på kontrollpanelen på högst upp på skärmen. Från vänster till höger, tar dubbel bakåtpilen du till början av spåret, är framåtpilen "play", den röda cirkeln är "rekord" dubbla blå linjerna är "paus", den gula rutan är " stopp "och dubbel framåtpilen tar dig till slutet av spåret. Sänk volymen på högtalarna och tryck på "record". Anledningen till att du sänker volymen beror på att du kommer att få höra dig i fördröjning medan du spelar in om du inte gör det. Tala eller sjung i mikrofonen. När du är klar, tryck på "stopp".

4 Redigera spåret på Audacity. Om du gjorde ett litet misstag i inspelningen på Audacity, finns det ingen anledning att göra om inspelningen hela spåret. Du kan redigera vad du vill på Audacity. Använd reglaget längst ner på skärmen för att ta dig till området i inspelningen som du vill redigera. När du har hittat det avsnitt som du vill redigera, markera den sektionen i spåret. När du har lämpligt avsnitt markeras genom att trycka på "ta bort" eller backstegsknapp på tangentbordet. Avsnittet är borta. Om du gjort ett misstag i redigering, gå till "redigera" val i verktygsfältet längst upp på skärmen och tryck på "ångra."

5 Lägg till fler spår på inspelningen. När du har spelat in din första spår, kanske du vill lägga till flera lager på ljudet. Du kan spela så många fler spår som du vill och rada upp dem hur du vill. Ju mer du experimentera, desto fler alternativ som du hittar du har.