Hur man Tune med Shocks

June 28

Hur man Tune med Shocks


Ett av de enklaste saker du kan göra för att trimma din suspension mjukast möjliga rida och hantering är att installera stötar eller stöttor som ger de egenskaper du letar efter. Till exempel, om du kör en sportbil, är den nödvändiga chock profil avsevärt skiljer sig från en familjebil. Stötdämpare för lyxbilar är konstruerade med en mjuk gång i åtanke. Vissa störningar erbjuder det bästa av två världar och kan justeras med en instrumentbrädan switch.

Instruktioner

1 Installera chocker för en mjuk körning. Grundläggande chocker har interna dämpningsventiler som snabbt svarar på gropar eller gupp i vägen. De är billiga och allmänt tillgängliga på de flesta delar butiker. Denna design är chocken av valet för de flesta familjebilar.

2 Välj och installera sport och prestanda chocker för snappier hantering. De interna ventiler inuti chock är mindre känsliga och denna modifikation hjälper till att hålla däcken på vägen längre innan de rebound upp och ner. Attraktionen är betydligt grövre. Dessa chocker är dyrare och görs av företag som specialiserat sig på högpresterande chocker, såsom Koni.

3 Installera special chocker som använder magnetisk dämpning för en on-demand avstämbar suspension. Dessa chocker är dyra och svåra att installera. Ytterligare ledningar och omkoppling krävs. Andra alternativ är tillgängliga, dock, såsom gas-laddade chocker. Gas-laddade chocker ökar livslängden på de chocker genom att avleda värme snabbare än vanliga oljefyllda chocker.