Hur man byter vattenpumpen i en 1995 Chevrolet Cavalier

February 7

Hur man byter vattenpumpen i en 1995 Chevrolet Cavalier


Vattenpumpen på 1995 Chevrolet Cavalier är ansvarig för framdrivning av kylmedel genom hela motorn från kylaren till övre insugningsrör kylmantel. Byte av vattenpumpen på 1995 Cavalier bör ta längre tid än två till tre timmar, även om du är nybörjare. Alla de verktyg och material som behövs för detta projekt finns på en Biltema eller en lokal General Motors återförsäljare.

Instruktioner

1 Lyft huven på Cavalier, och stötta upp med hjälp av huven prop staven. Visuellt inspektera och "remföringsdiagrammet" på passagerar främre hörnet av Cavalier. Diagrammet är en etikett på antingen undersidan av huven eller ovanpå kylaren att visa dig hur man dirigera ormliknande bältet tillbaka till bilen. Om Cavalier inte har detta diagram, fortsätt till steg 2. Om din Cavalier har ett bälte schema klistermärke, vidare till steg 3.

2 Rita en ruta på papper för att representera motorn. Rita varje remskiva du ser relativt i samma position är det på motorn. Märk varje remskiva om du vet vad skivorna är, såsom servo remskiva och vevhuset remskiva. Rita en tjock linje mellan trissorna för att representera bältet och bältesdragning på varje remskiva. Denna ritning kommer att bli nödvändigt för att installera bandet senare.

3 Placera en öppen nyckel på spännarremskivan, och tryck remspännaren enheten i det öppna, eller ta bort, läge. Ta bort Serpentine belt med den lediga handen. Ställ remmen på övre delen av motorn så det är ur vägen.

4 Sätt i en platt skruvmejsel genom ett av de stora hålen i remskivan på vattenpumpen. Vila spetsen på skruvmejseln mot en hård metallyta. Skruvdragaren används för att hålla remskivan på plats medan du bort hjulet bultar. Ta bort de tre vattenpump remskiva skruvar från framsidan av remskivan, med hjälp av en 3/8-tums enhet harskramla och ingångar. Vrid skruvarna moturs tills du kan ta bort bultarna för hand. Ta skruvmejseln från vattnet remskiva och dra sedan vattnet remskiva av för hand.

5 Placera en 2-gallon eller större drain pan under Cavalier direkt under vattenpump området hos motorn. Ta bort de fyra vattenpump bultar från bilen med hjälp av en 3/8-tums enhet harskramla och ingångar. Sätt i en platt skruvmejsel mellan vattenpumpen och motorn, och försiktigt bända vattenpumpen fritt från motorn. Placera vattenpumpen direkt i dräneringstråget under bilen. Ställ inte vattenpumpen åt sidan eller på marken.

6 Skrapa vattenpumpen packningsmaterialet av motorn monteringsytan för pumpen. Använd en rak rakblad eller låda skärblad för att skrapa materialet i en rörelse som driver tätningsmaterialet bort från det stora hålet i sidan av motorn. Skrapa inte packningsmaterialet i den stora vattenpumpen hål, så att inte införa tätningsmaterialet och skräp i kylsystemet i din Cavalier. Kasta av rakbladet när du är klar skrapa motorn monteringsytan.

7 Placera en tunn film av RTV packning tillverkare eller motsvarande på monteringsytan på den nya vattenpumpen. Belägga hela packningen monteringsyta av vattenpumpen med packningen-making material. Detta kommer att hjälpa försegla packningen mer permanent på pumpen, men kommer också att hjälpa till att hålla packningen på plats under installationen av den nya pumpen och packning. Placera en tunn film av packningen-making material på motorn monteringsyta där vattenpumpen kommer att montera till motorn. Oroa dig inte för litet överskott på utsidan delar av vattenpumpen, men inte lämnar överskottspackningsunderlag nära vattnet pumpmonteringshålet. Låt packningsunderlag att sitta i ca två minuter innan han flyttade till nästa steg.

8 Installera den nya vattenpumpen packningen på vattenpumpen. Placera packningen rakt ner på pumpen, vilket gör att alla bulthålen rada upp, och centrumhålet i packningen ställer upp med monteringsytan av pumpen. Montera den nya pumpen och packningen på Cavalier motorn och starta monteringsbultarna i motorn för hand. Spänn vattenpumpens fästbultar till 18 foot-pounds av vridmoment, med hjälp av en 3/8-tums enhet-certifierad momentnyckel och uttag.

9 Montera vatten remskiva och börja bryt bultar för hand. Stick en skruvmejsel genom ett av de stora hålen i remskivan att spänna remskivan medan åtdragning av bultar. Dra åt vatten remskiva fästbultar till 22 foot-pounds av vridmoment, med hjälp av en 3/8-tums enhet-certifierad momentnyckel och uttag.

10 Sätt tillbaka Serpentine belt på motorn i Cavalier, med hjälp av "remföringsdiagrammet" eller diagrammet du drog tidigare för att guida dig att installera bältet. Gör spännarremskivan det sista stoppet på Serpentine belt routing. Tryck spänn genom att placera en öppen nyckel på skivan och trycka spänn till det öppna läget. Installera ormliknande bältet över remskivan med den lediga handen. Inspektera anpassning av ormliknande bältet på alla motorns remskivor. Bältet ska centreras på alla remskivor. Om du behöver göra justeringar, tryck spänn halvvägs och skjut offset bältet där det måste vara placerad.

11 Fyll kylaren överströmningsflaska med kylvätska till "FULL" -märket på sidan av flaskan. Starta motorn i Cavalier, men lämnar kylaröverströmningsflaskan locket. Vrid värmaren kontrollpanel ratten till full fläkthastighet och främre defroster. Detta kommer att gripa in i hela kylsystemet och tillåta luftfickor som skapats under detta projekt för att undkomma kylsystemet. Lämna motorn igång under inte mindre än 15 minuter så att den nya vattenpumpen och gravitation för att driva alla de luftfickor ut ur systemet. Stäng av motorn när du är klar. Fyll kylaren spill tillbaka till "FULL" -märket, och installera locket överströmningsflaskan.

Tips

  • Vid byte av vattenpump packningen, är det viktigt att ha en effektiv ny packning. Packningarna som kommer med nya vattenpumpar ofta inte länge. Köp en packning separat från vattenpumpen att säkerställa att du får högsta kvalitet packning, eftersom du inte vill upprepa detta projekt när den är klar.
  • Kylmedel eller frostskyddsmedel innehåller etylenglykol, som är extremt giftiga för både människor och djur. Läs den bifogade säkerhetsdatabladet (MSDS) på etylenglykol innan det här projektet. SDB guidar dig till rätt säkerhetsåtgärder och hanteringsprocedurer för etylenglykol. Detta giftigt ämne kan ange ditt blodomloppet genom munnen, ögon, lungor och hud. Om du känner att du har förtärts någon mängd av etylenglykol, söka akut läkarvård omedelbart.