Hur Rooting Fungerar på Android

April 7

Hur Rooting Fungerar på Android


Även om många användare av Android-enheter är nöjda med standardkonfigurationen, om du root enheten du har mycket mer kontroll över hur mjukvara och hårdvara arbete. Du kan optimera enheten för att passa dina egna speciella behov och maximera prestandan, eller tillgång dolda funktioner i hårdvara som normalt tillgängliga. Böka en Android-enhet är inte en svår process, men du bör följa instruktionerna noggrant för att undvika problem.

Vad är Android?

Android är ett operativsystem utvecklat av Open Handset Alliance för mobila enheter såsom smarta telefoner och surfplattor. Google ledde utformningen och utvecklingen av Android, och släppte mycket av koden enligt villkoren i Apache License. Baserat på Linux-kärnan, är Android ett öppet system, och låter utvecklare tillgång till en anordning som gör det möjligt för dem att skapa applikationer som använder enheter till sin fulla potential. Programvara från tredje part körs under samma principer som enheterna interna programvara, vilket möjliggör full kontroll över enheten med användaren kunna anpassa någon del av systemet.

Vad Böka?

Böka en Android-enhet kan du få åtkomst till enheten som användaren root med den högsta nivån av behörighet för att tillåta dig fullständig kontroll. Liksom de flesta operativsystem Android inte använder root nivå som standard för att förhindra mindre kunniga användare från att komma åt systeminställningar som kan hindra programmet från att fungera korrekt om felkonfigurerad. Böka enheten kan du full kontroll över operativsystem, så att du kan uppgradera till den senaste versionen, göra egna ändringar av OS eller köra din egen mjukvara. Du kan skräddarsy inställningar för din specifika enhet för att förbättra prestanda eller utföra ändringar såsom överklockning din CPU. Böka din Android-enhet är lagligt och du kan hitta program som drar nytta av rotade enheter tillgängliga från den officiella Android marknaden.

Hur att rota din Android-enhet

För att förankra din Android-enhet måste du ladda ner en lämplig mjukvara från Internet såsom SuperOneClick, Z4Root eller Universal AndRoot. Eftersom det finns många olika Android telefoner tillgängliga från en rad olika tillverkare böka processer varierar beroende på luren och Android version installerad. Olika böka program fungerar för olika enheter så du måste se till att du hittar ett program kompatibelt med din modell. Innan du använder en böka program se till att du har den senaste versionen för maximal kompatibilitet och funktionalitet. När du har valt en lämplig applikation kan du hitta många detaljerade steg-för-steg-guider på internet beskriver hur man använder programmet för att utrota enheten.

Risker för Rooting

Böka din Android-enhet är en process med låg nivå, vilket kan hindra enheten från att fungera om inte korrekt. I de flesta fall, om böka processen misslyckas, kan du göra en fabriksåterställning på enheten för att ladda ett fungerande operativsystem, även om detta kommer att förlora alla data som du har lagrat på telefonen. Som sådan bör du alltid ta en fullständig säkerhetskopia av din enhet innan du försöker att få root-access. Böka en enhet innebär normalt garantin ogiltig, men i händelse av ett problem med du kan oftast göra en fabriksåterställning innan han återvände till tillverkaren. I värsta fall är det möjligt att permanent "brick" en enhet, vilket det inte går att starta, men om du följer anvisningarna korrekt detta är osannolik.