Felsökning och reparation en HDTV

July 10

Felsökning och reparation en HDTV


HDTV ger möjlighet till HD-TV-program i din nöjescentrum, och ofta fungerar som en av tyngdpunkterna i ett hushåll. Som sådan, kan en HDTV på Fritz vara mer än en flyktig irritation. Du kan felsöka för och reparera ett antal HDTV frågor på TV-apparaten, även om du inte har någon teknisk TV kunskap eller tidigare hemelektronik reparation erfarenhet. Oavsett om det är en kabelanslutning fråga eller en videoingång problem, kommer du inte behöver hjälp av en professionell reparatör.

Instruktioner

1 Se till att din HDTV strömkabel är ansluten till vägguttaget eller grenuttag.

2 Se över dina audio / video kabelanslutningar. Beroende på din HDTV modell och typ av kablar du har på handen, kan du ha att göra med ett par olika situationer. Identifiera först om du använder en HDMI-kabel för att ansluta din HDTV till kabel- eller satellitmottagare rutan. HDMI-kabeln är fyrkantig och svart och ansluts till "HDMI" noterade port på baksidan av mottagaren och TV: ns baksida. Se till att denna kabel inte lossna om du använder den som den primära videoanslutning för din TV, annars din HDTV display visas mörka och det blir ingen video.

3 Kolla över din komponentvideokabel om du inte använder en HDMI-kabel med din HDTV. En frånkopplad komponentvideokabeln kommer återigen att resultera i en svart HDTV display som visas obrukbar. Komponentvideokablar har två uppsättningar av utsprång, en på vardera änden. Det kommer att finnas en röd, en blå och en grön stift i varje ände av kabeln, och det kommer att finnas färgmatchningskomponent portar på baksidan av kabel / satellitmottagare och baksidan av din HDTV. Säkerställa att dessa kablar är anslutna till de korrekta färgmatchning portar.

4 Växla mellan din HDTV videoingångar om din TV saknar video även efter att säkerställa rätt videokabelanslutningar. Videoingångar kan cirkuleras genom att använda "Input" knappen på toppen av fjärrkontrollen eller på framsidan av TV: n själv. När du använder en DVD-spelare, spelkonsol eller liknande extern enhet, måste ingången ställas om för att köra enheten på din HDTV. Underlåtenhet att växla tillbaka till ingången tilldelats din kabel / satellit-programmering kommer att resultera i en TV med någon bild eller ljud.

5 Kolla över din ljudkabel anslutning om din HDTV saknar ljud endast. Denna ljudkabel har en röd och en vit stift i varje ände, och ansluts till röda och vita färgade portar på baksidan av TV: n och den bakre delen av kabeln / satellitmottagaren. Se till att kabeln inte sitter löst och att stiften är i färg motsvarande portar.