Farorna med vertikala dörrar

June 3

Vertikala bildörrar är mycket futuristiska och spännande. Många människor använder de vertikala dörrar för att förbättra utseendet på sina bilar. Somliga också använda dörrarna för att spara utrymme och ge dem möjlighet att parkera i mindre utrymmen. Men det finns några dolda faror för vertikala dörrar som inte finns i en vanlig bil dörr.

Fungera

Vertikala bildörrar är utformade så att bildörrarna öppna utan sidorörelse som normala dörrar använder. De ger också en enklare tillgång till en bil som är i en stramare plats. Det kan också vara bra att stänga dörrarna utan att behöva skjuta eller slå igen dörren. Vanligtvis vertikala dörrarna är automatiska dörr segelflygplan som att dörrarna öppna och stänga på egen hand.

Funktioner

En vertikal dörr ofta med original bildörren. Kits säljs på många auto leverans butiker och online bil butiker som gör det möjligt att omvandla en vanlig dörr. Gångjärnen är bytas ut mot de vertikala gångjärn. Dörrarna kan också ersättas med helt olika dörrar samt. Vissa bildörrar kommer inte konvertera från sidodörrar till vertikala dörrar, så det är nödvändigt att köpa nya dörrar för att göra övergången till vertikala dörrar.

typer

Det finns två huvudsakliga typer av vertikala dörrar. Det finns vertikala dörrar som svänger upp runt från sidan, och det finns också vertikala dörrar som öppnas rakt upp och ner som flaxande vingar. Vissa bilmodeller är bättre lämpade för en typ av vertikal dörr framför en annan. I allmänhet är de sidogående dörr är de mest populära. Detta beror på att den platsbesparande att den ger, liksom den enkla installationen.

överväganden

Innan beslut fattas att få vertikala bildörrar, är det viktigt att ta hänsyn till värdet på bilen. Om bilen någonsin kommer att säljas, kan det inte vara en bra idé att byta ut dörrarna. De flesta människor som köper begagnade bilar föredrar de vanliga sidodörröppningar. Det är också viktigt att ta hänsyn till kostnaderna för att reparera dörrar om de mekanismer misslyckas på något sätt.

farorna

Det finns faktiskt fler faror som kan förekomma med en vertikal dörr än med den vanliga typen av bildörren. Till exempel, i fallet med bilen upprullning på dess tak, dörrar skulle inte kunna öppna. I vatten eller i situationer som bilen exploderar, kan detta vara mycket farligt. Lyftmekanismen för dörren kunde gå ut, och sedan dörrarna skulle inte kunna öppna alls.