Historien om Nikon objektiv

February 9

Nikon-produkter är kända över hela världen för sin kvalitet, och ingen mer så än sina linser. Tillverkas under namnet Nikkor linserna tillverkas av Nikon för sina egna kameror och välja andra tillverkares varumärken. Nikkor är känd för att producera högkvalitativa linser, inte bara för kameror, men också för många andra tillämpningar för vilka linser behövs: kikare, mikroskop, astronomiska teleskop, mätinstrument och mer. Med överlägsen optik och teknologi av bajonett stil F-fattning monteringssystem, Nikkor objektiv stå ut från sina konkurrenter.

Nippon Kogaku KK

Nippon Kogaku KK bildades genom en sammanslagning av tre små optiska företag, en av som går tillbaka till 1881. Företagets lins design började på 1920-talet med experiment i linser är singular och inte standardiserad. 1932 Nikkor namn genomfördes, som bildas genom att lägga till en "R" till "Nikko", den vanliga förkortningen för företagets namn. Företagets första lins tillverkades 1933, kallas en flygfotografering produkt Aero-Nikkor. På 1940-talet och 1950-talet började Nikkor producera linser för sina egna kameror, som tillverkades i början 1948.

Nikon-kameror, Nikkor objektiv

Nikon började tillverka sina egna kameror i slutet av 1948 med Nikon modell 1, en avståndsmätare modell kamera. 1949 Nikon Model M infördes också en avståndsmätare kamera typ, med senare modeller har blixtsynkronisering. Konceptet med en bajonettfattning på Nikon kameror infördes 1950 med Nikon S-serien, som hade en bajonett stil Contax objektivfattningen. Denna kamera hade också en varm sko mount, liknande de som används på moderna kameror. Objektivfattningen blev grunden för en teknik som skulle bli en stor framgång för Nikon, bajonett stil F-mount fortfarande är i bruk idag.

F-mount-objektiv

Nikon bajonett stil F-mount är den bit av teknologi som har satt Nikon bortsett från sina konkurrenter. Den infördes på Nikon F modell av kamera 1959. De tre klacken bajonett stil fäste har mer än 400 kompatibla objektiv med en enorm grad av bakåt- och framåtkompatibilitet. Sedan 1959, har andra optiska designers producerade linser Nikon kameror med F mount system, såsom Zeiss, Tokina, Sigma, och Voigtländer. Nikon F-bajonett kan användas på nästan alla Nikon-kamera med kompatibla F-bajonett objektivfattning, om kameran är film eller digital. Vissa inkompatibilitet existerar, och vissa linser har minskat funktioner, men F mount system har bidragit till att upprätthålla varumärkeslojalitet.

datoriserade linser

Datoriserade linser infördes till Nikon objektivserie med AI-P och AF-objektiv. AI-P linser hade "automatisk indexering" ljusmätare koppling, innebär någon manuell konfiguration för linsen att bli ordentligt anpassas till kameran; data standardiserades mellan de två delarna av utrustningen automatiskt. AF-objektiv är autofokus linser, som kräver användning av en intern kamerahus motor för att driva autofokusmekanism. Dessa linser innehöll CPU chips för att säkerställa kompatibilitet med senare modell kamerahus och säker standardisering av data när ändrats från kameran till kameran.

Nutid Linser

Nutid Nikon objektiv är inte begränsade till kameraapplikationer för konsumenterna. Företaget fortfarande tillverkar högkvalitativa optik för industriella tillämpningar, inklusive de som utvecklats för vetenskaplig forskning i rymden för NASA. Moderna linser, kallade DX-objektiv, kan optimeras för användning med en digital sensor, som på grund av skillnaden i storlek mellan en ram av film och en digital laddnings par enhet kan beskärning uppstå. Dock har Nikons införandet av en full-frame digital kamerasensor minskat behovet av denna sort av linsen. FX linser är konstruerade för användning av hela ramen och används på det nya utbudet av digitala kameror. Nikon F-bajonett fortsatt hög kvalitet och kompatibilitet, vilket garanterar en lojal kundbas för företaget.