Olika typer av mobiltelefoner

November 19

Mobiltelefoner är en nödvändighet i dagens värld. Den ständiga efterfrågan på mobiltelefoner har skapat en marknad som producerar allt från prisvärda telefoner med minimala funktioner till mycket dyra, tekniskt kunniga, multifunctioning telefoner. Mobiltelefoner har förmågan att lagra musikfiler, ansluta till Internet via betalda planer uppgifter eller Wi-Fi, ladda ner GPS navigeringsprogram, chatt och kommunicera även utan att användaren talar i telefonen.

PDA

En handdator, även känd som PDA eller Smartphone, har revolutionerat sättet mobiltelefon användare tycker om trådlös kommunikation. Handdatorer har multimedia funktioner som att lagra MP3 och MP4 musikfiler. De är också kända för att ha Internet kapacitet. Vissa PDA modeller är utrustade med en GPS-navigationssystem. Dessa telefoner fungera som en handhållen dator. En Blackberry och Palm Treo är två exempel på PDA mobiltelefoner.

pekskärmar

Pekskärms telefoner är för tekniskt kunniga användare som föredrar interaktiv kommunikation. Skärmen gör det möjligt att skaffa och uppdatera informationen omedelbart. Vissa pekskärmstelefoner har Wi-Fi som gör att du kan surfa på Internet när det finns en livskraftig trådlös signal finns. En snabb snärt med fingret kan du bläddra igenom en adressbok, musikfiler och andra data.

Slider telefoner

Ett skjutreglage telefon är unik i att QWERTY-tangentbord antingen glider ner från botten av telefonen, eller visas när skärmen skjuts uppåt. QWERTY-tangentbord, som tar sitt namn från de första sex alfabet till vänster om datorns tangentbord, kan du välja att snabbt skriva textmeddelanden, påminnelser eller surfa på webben. När du tar emot eller ringer ett samtal, glider QWERTY-tangentbord på plats så att din mobiltelefon kan lätt utföras när man pratar. En populär reglaget telefonen är Sidekick av T-Mobile.

Vänd den

En flip-telefon har i allmänhet ett gångjärn som tillåter användare att vända telefonen öppen. I likhet med en kvinnas kompakt eller en mussla, är telefonens huvudskärmen och knappsatsen dold tills mobilen är öppen.

Budget mobilen

En budget mobiltelefon är den billigaste typen av mobiltelefon tillgänglig genom en bärare. Beroende på bäraren budget telefoner kan köpas för cirka $ 50. Dessa billiga telefoner kan köpas med ett kontrakt eller kontantkort. Hursomhelst, budget mobiltelefoner har många funktioner. Några har funktioner som högtalartelefon, textning, stillbildskamera, röstmeddelanden, e-post och surfa. Även billigare, är budget telefoner görs för att ge användare mobiltelefon med flera funktioner för en billig telefon.