Hur man läser GM Rod Kullager

December 16

Hur man läser GM Rod Kullager


De flesta GM fordon har en förinställd stång lagerspel förutsättning för .001 to.003 tusen. Kullager erbjuds i överdimensionerade inkrement för att kompensera för sliten eller felaktig dimensionering av tidskrifterna samt montering av förbindelsestängerna. Stavar tenderar att expandera över tiden och bör ändra storlek om standardlager ska användas. En sliten eller lös stång lager kommer att förstöra vevaxeltappen det rider på, avger en knackar ljud och minska oljetrycket.

Instruktioner

1 Vrid vevaxeln med ett uttag på vevaxeln bulten för att få varje journal till botten centrum för att ta bort och ersätta stången mössor. Detta gör också utrymme att använda mikrometern på tidskriften. Ta vevstaken bultar med hjälp av ½-tums socket och ratchet.

2 Ta av locket om det kommer att dra bort; Om inte, knacka på sidan av locket försiktigt med en liten hammare för att lirka det tillsammans. Torka lagret med en ren trasa och observera ytan av lagret. Vissa nötning är normalt och förväntat. Omåttlig nötning till den grad att den bärande ytan har avlägsnats, vilket resulterar i en koppar utseende, är kraftigt slitage. Ta lagret av locket och hålla upp den. Titta på den totala tjockleken. Om den är sliten i mitten eller på de ytterhörn är lagret förstört. Den dåliga lagret är ett resultat av ett problem, som nu måste bestämmas.

3 Torka av vevaxeln journal och titta på det noga. Om det finns någon uppenbar poäng eller spår som kan kännas som en nagel dras över ytan, är detta problemet. Det finns inget som kan göras för att rätta till detta förutom att ta bort vevaxeln och få den bearbetas eller ersätta den helt och hållet. Installera nya lagren kommer inte att fungera eftersom veven kommer att äta eller med andra ord förstör lagren omedelbart. Om ytan är slät utan några märkbara spår, bör tidskriften kontrolleras för en perfekt cirkel. Om alla tidskrifter är rena som beskrivs och helt rund, behövs nya lager. Om inte, är veven inte bra, period.

4 Ring en verkstad för att ta reda på vad tidskriften diametern är för den aktuella motor som inspekteras. Ett annat ställe att få dimensionerna är i en motor reparationsmanual som kan köpas på många Bildelsaffärer. Placera mikrometer på tidskriften och dra åt justerings till den grad att det mikrometer fortfarande kan roteras. Långsamt rotera mikrometer från den ena sidan av tidskriften till den andra sidan i en gäng rörelse. Om mikrometern lägger på eller har motstånd vid någon punkt i sin rotation, är vevaxeltappen inte helt rund och behöver bytas ut. Om vevaxeln är mer än 003 tusendelar mindre än sina ursprungliga dimensioner, är det skadat. Tidskrifter på nya vevaxlar behandlas med "Tuff Ride" en anlöp teknik, för att göra dem motståndskraftiga mot repor. När härdningen avtar, kommer vev tidskriften repa mycket snabbt på grund av sediment i oljan.

5 Ordning och installera en ny uppsättning av "vanliga" spö lager om veven är bra och tidskriften ligger inom gränserna i diameter. Om veven är bra och lagren är inte slitna ojämnt men är löst, kontrollera spelet för att bestämma storleken lager (överdimensionerade) behövs. För att göra denna beräkning, en god hållning, både topp och botten, kommer att behövas. Om alla lagren visade avsevärd förslitning, måste en ny standardlager köpas för att kontrollera spelet, såvida du inte är mycket bra med mikrometer. Använd mikrometer för att kontrollera de exakta mätningar ner till .010 tusendelar på tre ställen på samma tidskrift. Jämför denna läsning med den ursprungliga storleken och mängden av slitage kommer att framgå ger dig din överdimensionerade för att kompensera för slitage och fortfarande har mellan 0,001 och 0,003 avslut. Om vevaxeltappen var ojämn, kommer en rudimentär interpole needed.t

6 Tillsätt tre underdimensionerade skillnaderna och dividera med tre för en genomsnittlig enligt storlek för vevaxeln, och detta kommer att vara den mängd oversize behövs på lagren för att kompensera för den ojämna undersizing av veven. Om detta är metoden är svårt för dig eller om du inte litar på denna siffra, är det billigt att köpa bara ett lager för detta test. Detta test kommer att garantera rätt lagerstorlek och tjäna samma syfte för att kontrollera vevaxelns tidskriften storlek.

7 Utför detta test på alla stav lagertappar. Torka det nedre lagret i locket rent av all olja med en ren trasa. Riva av en halv tum av Plastigauge och dra den mycket tunna hårliknande blå sträng ur pappershuset. Placera tunn bit på toppen av lagret som kör på bredden. Sätt försiktigt vevstaken locket och dra åt muttrarna ner till den föreskrivna vridmomentet. Om du inte är bekant med vridmomentet på motorn, då skulle det vara klokt att investera i en motor underhållsmanual. De måste ha en exakt vridmoment. Detta skiljer sig i alla motorer.

8 Ta bort muttrarna och lageröverfallet. Håll bit papper Plastigauge kom in med breddmätnings jämförelser på sidan bredvid den numera tillplattade sträng Plastigauge. Jämföra tjockleken på den tillplattade strängen med olika bredder på Plastigauge bostadspapper. När båda tillplattade Plastigauge och mätningarna pappers överens, titta på antalet ovan och det kommer att ange hur lös lagret är. Du vill vara mellan .001 och .003 tusendelar, så om antalet stater 0,004, är du 0,001 att förlora. Genom att installera en 0,002 dimensionerade lager du kommer att vara i mitten på 0,002 clearance som är bra.